П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКрученики з грибами: і сім'ї на вечерю, і гостей без слів залишити...

Крученики з грибами: і сім’ї на вечерю, і гостей без слів залишити – найсмачніша страва української кухні

Этот материал также доступен на русском языке
Традиційна національна кухня завжди залишається у пріоритеті та моді: рецепти страв смачні та ситні, інгредієнти доступні та економічні. І кожен рецепт можна доповнити на власний смак.  

Крученики з грибами

В українській кухні давно славляться ситні та смачні страви з м’яса. Однією з таких страв є крученики: щоб приготувати крученики, потрібно загорнути начинку в м’ясну смужку. А начинка може бути будь-якою: гриби, чорнослив, сир, морквина.

Інгредієнти

М’ясо для відбивних – 600-700 г, печериці – 500 г, цибуля – 1 шт., твердий сир – 60 г, часник – 3-4 зубчики, сметана – 150 г, борошно – 1 чайна ложка, масло вершкове – 20 г, олія – 2-3 столові ложки, сіль, перець і зелень – за смаком.

Як готувати

  • М’ясо нарізати товщиною не більше 1,5 см, відбити з обох боків і приправити сіллю та перцем.

  • Цибулю та печериці дрібно нарізати і обсмажити на сковороді у вершковому маслі до повного випаровування рідини.

  • Готові овочі щедро посипати подрібненим часником і зеленню і залишити остигати.

  • Натертий сир змішати з остиглими грибами, посолити і поперчити і на кожен шматок битка викласти начинку.

  • Загорнути м’ясо рулетиком і скріпити зубочисткою або ниткою, щоб крученик тримав форму під час смаження.

  • Крученики смажити до рум’яної скоринки, а потім протушкувати їх 30 хвилин, додавши воду або бульйон.

  • За 10 хвилин до готовності змішати борошно та сметану і додати в бульйон і тушкувати ще кілька хвилин.

Подавати крученики з гарніром та сметанним соусом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні