Що готують на Великдень у різних країнах світу?
МЕКСИКА: капіротада
Це традиційний хліб, який готують в Мексиці на Великдень. Його консистенція більше схожа на пудинг, аніж на хліб. Начинка капіротади складається з твердого сиру, сухофруктів і кориці.
АРГЕНТИНА: торт Паскуаліно
Це дуже смачна аргентинська страва з яйцем і шпинатом. Особливість пирога полягає в тому, що в нього розбивають яйця вже під час приготування.
ІСПАНІЯ: хорнасо
Це іспанська паска, основною складовою якої є сосиски. По суті, це хліб, начинений сосисками і яйцем.
ГРЕЦІЯ: кулуракія
Коли в Греції наближається свято Великодня, місцеві жителі починають пекти печиво під назвою кулуракія, до складу якого входить гвоздика, кунжут і ваніль.
НІДЕРЛАНДИ: керстстол
Керстстолом нідерландці називають великодній хліб. Його смак схожий на смак пирога, і в цьому немає нічого дивного, оскільки начинка цього хліба складається з горіхів, свіжих фруктів і джему.
МАЛЬТА: фіголлі
На Мальті на Великдень випікають печиво у формі різних фруктів, тварин, авто, квітів тощо. Фіголлі прикрашають яскравою глазур’ю.
АВСТРІЯ: райндлінг
Австрійці у великодню неділю вдаються до приготування паски, що дуже схожа на українську. В пиріг додають родзинки, курагу, ром, суміш горіхів і корицю.
ВЕЛИКА БРИТАНІЯ: симнела
Згадаймо і Велику Британію. Тут на це свято подають торт з фруктів, який прикрашають кульками з марципану. Загалом має бути 11 кульок – на честь апостолів (не рахуючи Іуду).
НІМЕЧЧИНА: шинка в хлібі
Німці на Великдень ласують шинкою у хлібі. Готувати її дуже просто: шинку загортають у тісто і випікають у духовій шафі.
***
Радимо приготувати дуже смачні польські цвіклі.
Польські цвіклі з вишнями
Це традиційна страва польської кухні, подекуди її готують і на заході нашої країни.
Вам знадобляться:
- Буряк – 2-3 штуки середнього розміру,
- заморожені вишні без кісточок – 200 грамів,
- тертий хрін – 4-5 столових ложок,
- дрібка солі.
Приготування:
- Буряк відварити, вишні розморозити.
- Буряк натерти на дрібній тертці.
- Вишню не надто дрібно порізати, зберігаючи сік, що стік при розморожуванні та нарізанні.
- Вишні разом з соком покласти в невелику каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння.
- У великій мисці змішати разом вишні, буряк, сіль та хрін.
- Накрити миску харчовою плівкою і поставити в холодильник на добу, так смак страви стане яскравішим.
Читайте також: