Статті

Не виходить випічка: секрет може бути в дріжджах, які ви використовуєте

Які дріжджі брати

Пекарські дріжджі бувають двох видів: свіжі (пресовані) та сухі.

Щоб випічка вийшла якісною, важливо знати, як правильно замінити одні на інші.

1 частина свіжих дріжджів дорівнює 0,33 частини швидкодіючих і 0,4 частини активних.

Для зручності запам’ятайте, що:

  • 100 г пресованих дріжджів = 40 г активних = 33 г швидкодіючих;
  • 50 г пресованих = 20 г активних = 17 г швидкодіючих;
  • 25 г пресованих = 10 г активних = 8-9 г швидкодіючих.

Якщо немає вагів

Якщо вагів немає, можна виміряти дріжджі ложкою.

У 1 чайній ложці міститься близько 3-4 г сухих дріжджів, що дорівнює приблизно 12 г свіжих.

Зазвичай для тіста рекомендується 11 г сухих дріжджів на 1 кг борошна.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 14 жовтня

Яка буде синоптична ситуація в країні?

13/10/2025 23:59
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 14 жовтня 2025 року

  Що обіцяють нам астрофізики на вівторок?

13/10/2025 23:37
  • Новини

Небезпечні сусіди: дерева, які можуть зашкодити вашому будинку

Гарні дерева біля будинку – це не завжди благо. Деякі з них можуть зруйнувати фундамент,…

13/10/2025 23:11
  • Новини

У Німеччині готують серйозні зміни для українських біженців: кого торкнеться

У Німеччині планують посилити правила отримання допомоги з безробіття Bürgergeld. Новий законопроект уже на підході…

13/10/2025 22:31
  • Новини

Що консервувати у жовтні: 10+ ідей для вигідних заготовок

Жовтень щедрий на дари природи, які відмінно підійдуть для банок. Від капусти до гарбуза ділимося…

13/10/2025 20:59
  • Новини

Нові правила в’їзду до Європи: що чекає на українців на кордоні з ЄС після 12 жовтня

ЄС перейшов на цифрову фіксацію перетину кордону. Зміни діють. Українцям, які планують поїздки до Європи,…

13/10/2025 20:04