Пекарські дріжджі бувають двох видів: свіжі (пресовані) та сухі.
Щоб випічка вийшла якісною, важливо знати, як правильно замінити одні на інші.
1 частина свіжих дріжджів дорівнює 0,33 частини швидкодіючих і 0,4 частини активних.
Для зручності запам’ятайте, що:
Якщо вагів немає, можна виміряти дріжджі ложкою.
У 1 чайній ложці міститься близько 3-4 г сухих дріжджів, що дорівнює приблизно 12 г свіжих.
Зазвичай для тіста рекомендується 11 г сухих дріжджів на 1 кг борошна.
Читайте також:
Щороку умови виходу на пенсію в Україні стають жорсткішими: поступово збільшується мінімальний страховий стаж, необхідний…
Якість домашнього вина залежить не лише від винограду, а й від бочки та часу розливу.…
Хочете піцу, але немає часу на тісто? Є спосіб зробити її всього за кілька хвилин.…
Звичайна оплата комуналки чи посилки тепер може обернутися зовсім несподіваним бонусом. Укрпошта оголосила про акцію.
У 2025 році українці, що належать до окремих пільгових категорій, можуть подорожувати поїздами безплатно або…
У законодавстві передбачені чіткі вікові межі для майбутніх водіїв – і вони відрізняються залежно від…