Пекарські дріжджі бувають двох видів: свіжі (пресовані) та сухі.
Щоб випічка вийшла якісною, важливо знати, як правильно замінити одні на інші.
1 частина свіжих дріжджів дорівнює 0,33 частини швидкодіючих і 0,4 частини активних.
Для зручності запам’ятайте, що:
Якщо вагів немає, можна виміряти дріжджі ложкою.
У 1 чайній ложці міститься близько 3-4 г сухих дріжджів, що дорівнює приблизно 12 г свіжих.
Зазвичай для тіста рекомендується 11 г сухих дріжджів на 1 кг борошна.
Читайте також:
В Україні продовжують підтримувати громадян. Благодійний фонд «Овід України» оголосив про відкриття нової реєстрації на…
Наближається час передачі показань газових лічильників. Розповідаємо про новий спосіб передачі та у які строки…
Люди, яким встановлено інвалідність, мають право на пенсію та низку доплат від держави. Скільки будуть…
Балконний дим, тютюновий запах у під’їзді, недопалки під ногами біля дитячих гойдалок — усі ці…
Календар церковних свят на грудень 2025 року. Не пропустіть оновлені дати найважливіших церковних свят, які…
Прання – щоденна рутина, без якої важко уявити сучасний побут. Проте багато хто досі запускає…