Статті

Не виходить випічка: секрет може бути в дріжджах, які ви використовуєте

Які дріжджі брати

Пекарські дріжджі бувають двох видів: свіжі (пресовані) та сухі.

Щоб випічка вийшла якісною, важливо знати, як правильно замінити одні на інші.

1 частина свіжих дріжджів дорівнює 0,33 частини швидкодіючих і 0,4 частини активних.

Для зручності запам’ятайте, що:

  • 100 г пресованих дріжджів = 40 г активних = 33 г швидкодіючих;
  • 50 г пресованих = 20 г активних = 17 г швидкодіючих;
  • 25 г пресованих = 10 г активних = 8-9 г швидкодіючих.

Якщо немає вагів

Якщо вагів немає, можна виміряти дріжджі ложкою.

У 1 чайній ложці міститься близько 3-4 г сухих дріжджів, що дорівнює приблизно 12 г свіжих.

Зазвичай для тіста рекомендується 11 г сухих дріжджів на 1 кг борошна.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Статті

Як зробити теплицю своїми руками

Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…

21/11/2024 23:55
  • Новини

Не проходьте повз: ця річкова риба просто на вагу золота – справжнє джерело вітамінів

Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…

21/11/2024 23:25
  • Новини

Чи можна обприскувати орхідеї – кожен другий не знає точної відповіді

Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…

21/11/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 22 листопада

22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…

21/11/2024 22:15
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 22 листопада 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

21/11/2024 21:33
  • Новини

Страви Різдвяного посту: галушки по-мисливськи – обсмажена цибуля і трохи часнику роблять їх неповторними

В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…

21/11/2024 20:38