Пекарські дріжджі бувають двох видів: свіжі (пресовані) та сухі.
Щоб випічка вийшла якісною, важливо знати, як правильно замінити одні на інші.
1 частина свіжих дріжджів дорівнює 0,33 частини швидкодіючих і 0,4 частини активних.
Для зручності запам’ятайте, що:
Якщо вагів немає, можна виміряти дріжджі ложкою.
У 1 чайній ложці міститься близько 3-4 г сухих дріжджів, що дорівнює приблизно 12 г свіжих.
Зазвичай для тіста рекомендується 11 г сухих дріжджів на 1 кг борошна.
Читайте також:
Погода в Україні на четвер, 10 липня 10 липня очікується дощ у західних областях, на…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Чи варто турбуватися метеозалежним людям?
На сьогоднішній день неможливо уявити собі сучасний косметологічний кабінет без неодимового лазера, адже він уже…
Спека небезпечна не тільки для людей, а й для ваших гаджетів. Дізнайтеся, як уберегти смартфон…
2005 року Національний банк України випустив пам'ятну монету, присвячену Сорочинському ярмарку — події, яка згодом…
Вибір сонцезахисних окулярів – це не тільки про моду та фото для Instagram. Це про…