Статті

Не виходить випічка: секрет може бути в дріжджах, які ви використовуєте

Які дріжджі брати

Пекарські дріжджі бувають двох видів: свіжі (пресовані) та сухі.

Щоб випічка вийшла якісною, важливо знати, як правильно замінити одні на інші.

1 частина свіжих дріжджів дорівнює 0,33 частини швидкодіючих і 0,4 частини активних.

Для зручності запам’ятайте, що:

  • 100 г пресованих дріжджів = 40 г активних = 33 г швидкодіючих;
  • 50 г пресованих = 20 г активних = 17 г швидкодіючих;
  • 25 г пресованих = 10 г активних = 8-9 г швидкодіючих.

Якщо немає вагів

Якщо вагів немає, можна виміряти дріжджі ложкою.

У 1 чайній ложці міститься близько 3-4 г сухих дріжджів, що дорівнює приблизно 12 г свіжих.

Зазвичай для тіста рекомендується 11 г сухих дріжджів на 1 кг борошна.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на четвер, 10 липня

Погода в Україні на четвер, 10 липня  10 липня очікується дощ у західних областях, на…

09/07/2025 23:26
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 10 липня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Чи варто турбуватися метеозалежним людям?

09/07/2025 23:03
  • Статті

Що таке неодимовий лазер і чому він такий популярний?

На сьогоднішній день неможливо уявити собі сучасний косметологічний кабінет без неодимового лазера, адже він уже…

09/07/2025 22:28
  • Новини

Як спека впливає на смартфон: правда, про яку багато хто мовчить

Спека небезпечна не тільки для людей, а й для ваших гаджетів. Дізнайтеся, як уберегти смартфон…

09/07/2025 21:31
  • Статті

Монета з історією: де народжується традиція і чим знаменитий Сорочинський ярмарок

2005 року Національний банк України випустив пам'ятну монету, присвячену Сорочинському ярмарку — події, яка згодом…

09/07/2025 20:56
  • Статті

Сонцезахисні окуляри: модний аксесуар чи захист від хвороб очей

Вибір сонцезахисних окулярів – це не тільки про моду та фото для Instagram. Це про…

09/07/2025 19:49