Пекарські дріжджі бувають двох видів: свіжі (пресовані) та сухі.
Щоб випічка вийшла якісною, важливо знати, як правильно замінити одні на інші.
1 частина свіжих дріжджів дорівнює 0,33 частини швидкодіючих і 0,4 частини активних.
Для зручності запам’ятайте, що:
Якщо вагів немає, можна виміряти дріжджі ложкою.
У 1 чайній ложці міститься близько 3-4 г сухих дріжджів, що дорівнює приблизно 12 г свіжих.
Зазвичай для тіста рекомендується 11 г сухих дріжджів на 1 кг борошна.
Читайте також:
Пожовтіння шкіри та білків очей? Нудота, зниження апетиту, біль у животі? Ці симптоми можуть бути…
Листопад буде насичений професійними святами. Крім того, в останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст.
З настанням холодів біль у горлі дратує багатьох літніх людей. Про це наші читачі пишуть…
Таргани — одні з найвитриваліших шкідників, які легко пристосовуються до різних умов і знаходять джерела…
Квасоля - смачна бобова культура, багате джерело білка, що добре засвоюється організмом.
Напевно, ви неодноразово бачили на руках молодих людей яскраві електронні пристрої, схожі на годинник. Цей…