П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайпоширеніші помилки при приготуванні м'яса: як їх уникнути

Найпоширеніші помилки при приготуванні м’яса: як їх уникнути

Этот материал также доступен на русском языке
Шашлики, соковиті котлетки, ніжні відбивні, пряний гуляш... Апетит розгуляється лише від одних назв страв. Однак іноді на нас чекає розчарування від невдало приготованого м'яса. Які помилки ми найчастіше припускаємося при роботі з м'ясом?

Які помилки бувають при приготуванні м’яса

ПОМИЛКА 1. Занадто довго готуєте

Для того щоб свинина стала м’якою, достатньо посмажити її 6-8 хвилин на розпеченій сковороді, а курку – всього 5 хвилин.

Якщо боїтеся, що м’ясо всередині залишиться сирим, накрийте кришкою після смаження, і через кілька хвилин воно буде готове.

ПОМИЛКА 2. Тонко ріжете і сильно відбиваєте

Стейки повинні мати товщину не меншу за 2,5 см. Відбивні – 1-1,5 см.

І не надто старанно відбивайте: кількох ударів молотком достатньо, щоб розм’якшити м’язові волокна. А якщо відбити дуже сильно, м’ясо втратить соковитість.

ПОМИЛКА 3. Довго тримаєте м’ясо у маринаді

Оцет, сік ківі, лимона та кетчуп – маринади, які слід використовувати обережно.

Через тривале замочування м’ясо може втратити свій смак і стати менш соковитим.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні