За добу в організм має надійти приблизно 28 відсотків жирів, переважно рослинного походження, 55 – білків і 17 відсотків вуглеводів.
- Обов’язково слід виключити з раціону жирну їжу, а споживання м’яса обмежити, замінивши його рибою та морепродуктами. Віддавайте перевагу рослинній продукції, багатій на вітаміни і мікроелементи.
- Влітку організм швидко втрачає рідину, тому треба більше пити. Найкраще, звісно, пити чисту воду. Також рекомендується пити зелений чай і компот із сухофруктів. Від солодких газованих напоїв, де дуже багато цукру, не кажучи вже про алкогольні напої, шкода яких, особливо в спеку, незаперечна, краще відмовитися повністю.
- При температурі вищій за 25 градусів треба випивати приблизно 100–200 мілілітрів рідини на годину. Однак врахуйте, що при хворобах нирок, ожирінні, гіпертонії пити багато рідини не можна.
- Ще важливий момент: намагайтеся харчуватися 5-6 разів на день. Повноцінні прийоми їжі перенесіть на ранок або вечір. А після 20 години бажано взагалі нічого не їсти.
Лікарка-терапевтка Олена Чередникова
Влітку хороші холодні супи: спробуйте холодний бурячник з ковбасою.