Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛітнє меню: холодний бурячник з ковбасою

Літнє меню: холодний бурячник з ковбасою

Этот материал также доступен на русском языке
Влітку нам завжди хочеться чогось прохолодного, тому зараз саме час приготувати холодний бурячник із ковбасою. Рецепт простий, а смак просто незабутній!

Інгредієнти:

картопля – 3 шт.,

яйця – 3-4 шт.,

буряк – 3 шт.,

вода – 2 л,

огірки – 3-4 шт.,

варена ковбаса – 150 г,

оцет (9%),

сіль, цукор, зелень (цибуля та кріп), сметана – за смаком.

Приготування:

  1. Картоплю разом зі шкіркою відварити 20-25 хвилин, яйця 10 хвилин, остудити та очистити.
  2. Буряк нарізати невеликими шматочками або натерти на великій тертці.
  3. У каструлю з водою додати сіль і цукор за смаком і підігріти на середньому вогні.
  4. Коли вода стане гарячою, зняти її з вогню та змішати з оцтом.
  5. Покласти буряк у каструлю, поставити на вогонь і після закипання варити півтори-дві хвилини.
  6. Злити більшу частину рідини в миску і залишити в каструлі стільки води, щоб її рівень був вище буряків на сантиметр.
  7. Відварити буряк до м’якості, зняти з вогню і повернути в каструлю злиту рідину.
  8. Буряк разом з відваром охолодити спочатку при кімнатній температурі, а після в холодильнику.
  9. Картоплю, яйця, огірки та ковбасу нарізати невеликими шматочками, зелень нарубати і все перемішати.
  10. Розкласти нарізані інгредієнти по тарілках та додати буряк разом із відваром.
  11. Заправити буряк сметаною і відразу подати до столу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як швидко зварити буряк.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні