Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачнішу страву української кухні – крученики з грибами: і сім’ї на вечерю, і гостей без слів залишити.
Вирізка яловича – 500 г, цибуля – 1 шт., часник – 3 зубчики, яблука (кисло-солодкі) – 3 шт., яйця – 2 шт., гірчиця готова – 1 чайна ложка, лимонний сік – 2 столові ложки сметана – 3 столові ложки, сіль, мелений перець – за смаком, олія – для обсмажування.
Яблука почистити і разом з цибулею натерти на дрібній тертці. Додати гірчицю, лимонний сік, товчений часник, посолити, поперчити і добре перемішати.
Яловичу вирізку нарізати упоперек волокон шматочками завтовшки в один сантиметр – як для відбивних. Добре відбити з двох боків якомога тонше.
На м’ясо нанести шар готової суміші, згорнути щільні рулетики і помістити в глибоку миску. Зверху вилити решту яблучної суміші, закрити кришкою і поставити в холодильник мінімум на дві години, а краще на ніч.
Дістати рулетики з холодильника, обваляти в борошні і залишити на п’ять хвилин, щоб борошно трохи ввібралося у м’ясо. Окремо збити яйця з щіпкою солі та перцю.
Нагріти сковорідку з рослинною олією і, зануривши в яєчну суміш, обсмажити рулетики з двох боків до золотистого кольору. До яблучної суміші, що залишилася після маринування, додати сметану і третину склянки води. Все добре перемішати, посолити.
Залити цією сумішшю обсмажені рулетики, додати шматочок лаврового листа, закрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 30 хвилин з моменту закипання. Потім відкрити кришку і тушкувати ще 10 хвилин.
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…
4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…
Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…