Печериці – одні з найпоширеніших і найпопулярніших видів грибів у світі. У грибів унікальний смак, а також можливість універсального застосування у кулінарії. Все це робить їх невід’ємною складовою різноманітних страв.
Печериці також приносять велику користь, є багатими джерелами поживних речовин, що сприяють покращенню здоров’я.
Вважається, що печериці, вирощені промисловим способом, абсолютно нешкідливі і їх можна їсти навіть сирими.
Але треба врахувати, що гриби мають бути з’їдені вчасно, доки вони не встигли зіпсуватися.
Свіжі гриби мають білий або трохи рожевий відтінок, вони є пружними і досить твердими. А слизькі на дотик гриби вказують на гнильні процеси.
Плівка між ніжкою та капелюшком має бути білою та щільною. Якщо плівка пошкоджена, значить, гриб був зрізаний давно.
У молодих і щойно зрізаних печериць капелюшок опуклий, гладкий або трохи з «лускою»;
Гриби з жовтими, коричневими або чорними плямами краще викинути. А якщо капелюшок плоский і великий, то гриби вже «постаріли» і їсти їх небажано.
Темні та пухкі пластини під капелюшком гриба говорять про його зіпсованість.
Якщо зрізи ніжок у грибів темні та сухі, то такі печериці, швидше за все, зіпсовані, про це також свідчить запах вогкості та гнилі.
Отримати рекордний урожай огірків можна не тільки, застосовуючи дорогі добрива. Хороший результат дає звичайнісінький настій…
В Україні 20 травня у деяких регіонах очікується сильна хмарність. Завтра більше хмар – у…
Чи треба очікувати цього дня геомагнітних хвилювань?
У цей період зірки рекомендують подумати про цілі, які давно хотіли реалізувати. На обрії новий…
Систематичні заняття лікувальною гімнастикою за спеціальною методикою для людей похилого віку допоможуть зберегти здоров'я серця,…
Світле Христове Воскресіння – настільки значуща подія, що святкується сорок днів поспіль. Саме стільки Спаситель…