П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЦей метод японського лікаря використовують у всьому світі: зняти біль у спині...

Цей метод японського лікаря використовують у всьому світі: зняти біль у спині допоможе рушник

Этот материал также доступен на русском языке
Біль у спині може з'явитися у будь-якої людини незалежно від віку. Однак найчастіше біль у спині після тривалого сидіння виникає у людей, які ведуть малорухливий спосіб життя. І найчастіше позбавитися її дуже просто - за допомогою фізичних вправ.

Раніше ми розповідали, які вправи допоможуть малорухомим людям та лежачим хворим підвищити енергію та життєвий тонус.

«Хоч я на пенсії, але продовжую працювати. Тому інколи після декількох годин, проведених за комп’ютером, в мене починає дуже боліти спина. Аби здолати біль, роблю вправу одного японського лікаря.

  • Щоб виконати вправу, беру махровий рушник завдовжки приблизно півметра, згортаю його у щільний рулон і фіксую мотузкою або гумовою стрічкою. Довжина валика не має бути більшою за ширину вашої спини. Діаметр — приблизно 5 сантиметрів.
  • Далі треба сісти на рівну підлогу, плавно опуститися попереком на валик так, щоб він був приблизно на рівні пупка.
  • Ноги розміщуємо на ширині плечей, стопи повертаємо у внутрішній бік, великі пальці ніг торкаються один одного.
  • Руки при цьому витягуємо над головою, долоні опущені вниз, мізинці торкаються один одного. Випрямити руки з першої спроби виходить не в усіх, але, займаючись щодня, ви зможете це зробити й позбутися проблем з хребтом.

Якщо гімнастика викликає сильний дискомфорт, скоротіть час тренувань до 2-3 хвилин, поступово збільшуючи його до 5 хвилин.

Наприкінці заняття важливо обережно встати з валика. Для цього краще спочатку перевернутися на бік, а потім обережно підвестися».

Юлія Пирогова, м. Одеса

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні