Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаРізнеЯк надовго позбутися мурах у будинку без використання хімічних препаратів

Як надовго позбутися мурах у будинку без використання хімічних препаратів

Этот материал также доступен на русском языке
Мурахи - працелюбні комахи, дуже важлива ланка в екологічному природному ланцюжку. Але коли вони проникають у наші житла, доводиться замислюватися про проблеми такого небажаного сусідства.

Мурах ми зустрічаємо у лісі, у місті, на дачі і навіть не звертаємо уваги на їхнє існування доти, доки вони не починають нам заважати.

Раніше ми розповідали, як захистити сад від шкідників за допомогою скотчу – за 5 хвилин мурахи покинуть фруктові дерева.

У приватних будинках і навіть у міських квартирах мурахи заводяться досить часто. Незважаючи на те, що вони знищують багатьох комах-шкідників, мурахи все одно залишаються небезпечним сусідом для людини та свійських тварин. І проблема полягає не в їхній небезпеці, а в кількості.

Особливо важко вивести мурах із кухні, оскільки там небажано використовувати хімікати.

Які ж натуральні засоби допоможуть вигнати настирливих комах?

  •  Мурахи не переносять запаху часнику. Вичавіть у воду кілька зубчиків часнику і залиште на 15 хвилин. Настоєм, що вийшов, обприскуйте місця скупчення комах. Можна зробити і простіше: розріжте зубчик часнику і протріть ним усі мурашині доріжки.
  •  Дрібно наріжте апельсинову шкірку і розкладіть її там, де повзають мурахи – апельсин виділяє токсичну для комах речовину.
  •  Змішайте в рівних пропорціях мелений білий перець і воду і обприскуйте цією сумішшю місця скупчення мурах.
  •  Настій полину чудово відлякує не тільки мурах, а й будь-яких інших комах. Крім настою, можна використовувати свіжі стебла цієї трави.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні