Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПісний яблучний пиріг - найніжніший десерт без яєць, молока та вершкового масла

Пісний яблучний пиріг – найніжніший десерт без яєць, молока та вершкового масла

Этот материал также доступен на русском языке
Пісний яблучний пиріг буде доречний завжди і припаде до смаку цінителям випічки. Пиріг можна готувати не тільки в пост, а й урізноманітнити повсякденне меню. Пиріг виходить дуже м'яким, у міру солодким, вологим.

Раніше ми розповідали, як спекти швидкий пиріг на кефірі без вимішування тіста.

Пісний яблучний пиріг

Цей рецепт є чудовим доказом того, що пісний пиріг – це дуже смачно. Найніжніший яблучний пиріг без яєць, молока та вершкового масла виходить в результаті вдалого поєднання тіста та начинки

Інгредієнти

Для тіста: борошно – 450-500 г, цукор – 1,5 столової ложки, сіль – 1 чайна ложка, олія – 2 столові ложки, дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г, вода тепла – 250 мл.

Для начинки: яблука – 5-6 шт., вода – 4 столові ложки, цукор – за смаком, кориця – за бажанням. Для сиропу: вода – 1/3 склянки (65 мл), цукор – 1 столова ложка.

Як готувати

  • Поставити опару. У миску всипати дріжджі, цукор, 4 столові ложки борошна і влити теплу воду.

  • Опару перемішати вінчиком, накрити серветкою і залишити у теплому місці на 20-30 хвилин.

  • Коли опара покриється бульбашками, додати сіль, олію. Потроху додаючи просіяне борошно, замісити тісто і поставити його в тепле місце для підйому — приблизно на годину.

  • Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати невеликими шматочками, викласти на сковороду і додати цукор з водою. Тушкувати яблука на невеликому вогні до м’якості, після остудити.

  • Коли тісто збільшиться вдвічі, обім’яти його і поділити на дві нерівні частини. Більшу частину тіста розкотити в коржик завтовшки 0,5 см з таким розрахунком, щоб розтягнути його і на борти форми – це низ пирога.

  • Форму для випічки змастити олією, викласти корж, зайве тісто зрізати і зверху викласти остиглу яблучну начинку, посипати корицею (за смаком).

  • Другу частину тіста розкотити за розміром форми, накрити начинку і защипати краї. У центрі пирога зробити дірочку для виходу пари, накрити серветкою і залишити на 20 хвилин для підйому.

  • Пиріг змастити цукровим сиропом (у воді розмішати цукор) і випікати в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 30 хвилин до рум’яності. Гарячий пиріг накрити серветкою і дати трохи відпочити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні