Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаПільгиНабути статусу ветерана та члена сім'ї загиблого військовослужбовця стало простіше: як це...

Набути статусу ветерана та члена сім’ї загиблого військовослужбовця стало простіше: як це зробити

Этот материал также доступен на русском языке
Процес отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім'ї загиблого захисника та захисниці був досить складним та міг займати 8 місяців і більше. Уряд спростив процедуру.

Раніше ми розповідали, як учасникам бойових дій отримати пільги на оплату комуналки

Спрощено процедуру встановлення статусу особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців, повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

Раніше набуття такого статусу могло тривати до 8 місяців і більше, і весь цей час постраждалі люди не могли користуватися пільгами.

Тепер посвідчення можна буде отримати протягом 30 днів.

Для цього потрібно звернутися до будь-якої ЦНАП, незалежно від місця реєстрації, і написати заяву. Причому, інші документи подавати не треба.

Як заявили в Мінветеранів, збір відсутніх документів – це обов’язок не ветерана або сім’ї загиблого, а компетентних органів. Їм надано право витребувати повний пакет документів від уповноважених органів або посадових осіб.

Зазначається, що найближчим часом з’явиться можливість подати заяву в електронній формі через електронний кабінет порталу «Дія» або Єдиний держреєстр ветеранів війни.

Читайте за темою також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні