No menu items!
Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЩо таке гідроізоляція будинків та як обрати необхідний матеріал?

Що таке гідроізоляція будинків та як обрати необхідний матеріал?

Тепла пора року — саме той час, коли варто задуматися про проведення ремонтних робіт у будинку. Адже часто після зими з'являються протікання у даху або на стінах — пліснява. Це все свідчить про те, що є проблеми з гідроізоляцією будинку.

Що таке гідроізоляція?

Як нам розповіли експерти будівельної галузі, гідроізоляція — це набір спеціальних засобів, які дозволяють створити гідробар’єр у будинку та захистити його від руйнівного впливу надмірної вологи. Застосовувати гідроізоляцію можна як ззовні споруди, так і зсередини.

Існує кілька різновидів гідроізоляційних матеріалів:

  1. Фарбувальні матеріали окрім захисту від води та вологи, також відмінно захищають поверхню від впливу ультрафіолетових променів.
  2. Полімерні матеріалі, які ще називають полімерними мембранами, відрізняються високими експлуатаційними характеристиками, надійністю та екологічністю.
  3. Полімерно-цементні розчини мають гарні гідроізоляційні характеристики, а також зміцнюють стіни.
  4. Матеріал на основі бітумної мастики відрізняється від інших відмінною еластичністю, високими гідробар’єрною та адгезійною характеристиками.

До речі, якісні матеріали для захисту будинку від надмірної вологи пропонує швейцарський виробник Sika. Разом з гідроізоляційними матеріалами на сайті sikabud.com можна придбати необхідний інструмент, що зробить роботу набагато зручнішою і зекономить час пошуку.

Способи проведення водозахисних робіт

Фахівці виділяють декілька способів проведення водозахисних робіт, найголовніші серед яких проникна, обмазувальна та ін’єкційна гідроізоляція.

Проникна гідроізоляція складається з цементу та піску спеціальної фракції. Ще до цих двох компонентів додаються спеціальні хімічно активні речовини.

Такий різновид гідробар’єру використовується для проведення внутрішніх робіт у підвальних приміщеннях та під час зведення фундаменту. Головною перевагою проникної гідроізоляції є те, що вона не лише захищає від води, а й у взаємодії з вологою сприяє кристалізації тріщин у бетоні, іншими словами, «заживляє» тріщини й робить бетон монолітним.

Інєкційна гідроізоляція виготовляється на основі поліуретану, мінералів або епоксидної смоли. Її наносять в спеціально зроблені у стіні отвори. Гідроізоляція таким чином потрапляє в структуру стіни, застигає там і створює водонепроникний ефект. Ін’єкційний спосіб нанесення застосовується у тому випадку, коли гідроізоляція проводиться у будинку, який давно здано в експлуатацію, і немає змоги обробити первинний матеріал стіни.

Обмазувальна гідроізоляція виготовляється з цементу або бітуму. Застосовується для гідроізоляції  будинку як ззовні, так і зсередини. Матеріал може наноситися на поверхню в один або декілька шарів, товщина яких може варіюватися від одного міліметра до декількох сантиметрів.

Навіщо потрібна гідроізоляція?

Треба пам’ятати, що якісна гідроізоляція захищає житлові будинки та споруди комерційного призначення від:

  • ґрунтових вод;
  • вологи повітря;
  • руйнівної дії води під час аварій сантехнічних комунікацій у ванній кімнаті чи кухні;
  • надмірних опадів.

*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні