Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємося до Великодня з незвичайною випічкою: паска з начинкою з курки та...

Готуємося до Великодня з незвичайною випічкою: паска з начинкою з курки та овочів – новинка у вашому будинку

Этот материал также доступен на русском языке
Окрім традиційних пасок, сучасні господині іноді експериментують із фарбовими рецептами та привносять нові нотки у звичну випічку. А оскільки головна святкова страва на великодньому столі - це паски, ми вам пропонуємо спекти паску з начинкою з курки та овочів.

Паска з начинкою із курки та овочів

Паски не терплять поспіху. Тісто має піднятися щонайменше тричі: коли готується опара, коли замішується і коли розкладається за формами.

Паски випікають у спеціальних високих формах. Їх потрібно рясно змастити вершковим або олією. Краї чи дно можна застелити пергаментним папером. Форми заповнюються тестом наполовину чи третину.

Час випікання паски залежить від розмірів форми. Щоб перевірити його готовність, застроміть у центр довгу дерев’яну шпажку, вона повинна вийти сухою, без слідів тіста. Якщо паска ще сира всередині, але підгоряє зверху, прикрийте його фольгою.

Інгредієнти

Для тіста: молоко – 200 міліграмів, борошно – 1 кілограм, цукор – 1 столова ложка, сухі дріжджі – 7 грамів, яйця – 2 штуки, сметана – 4 столові ложки, вершкове масло або маргарин – 200 грамів, сіль – половина чайної ложки, рослинна олія – 2-3 столові ложки.

Для начинки: куряче філе – 800 грамів, цибуля – 1 штука, болгарський перець – 1 штука, зелень, сіль та чорний перець – за смаком; для глазурі: сметана жирністю 20% – 100 грамів, сіль – за смаком.

Приготування

  • Для приготування опари взяти 100 мілілітрів теплого молока, 100 грамів просіяного борошна, цукор і дріжджі. Все перемішайте і поставте у тепле місце на півгодини.
  • Змішати яйця, сметану і решту молока. Розтопити масло, остудити і влити у суміш. У опару, що збільшилася вдвічі, ввести цю суміш.
  • Просіяти решту борошна і вмішати у тісто разом із сіллю.
  • Змастити руки олією і місити тісто доти, доки воно не перестане липнути до рук і посуду.

Прибрати тісто у тепле місце, а коли воно підніметься, обім’яти його. І так двічі.

Філе курки нарізати шматочками, трохи відбити, посолити і поперчити. Трохи обсмажити на сковороді.

Нарізати цибулю кубиками або півкільцями. Дрібно нарізати болгарський перець, перемішати овочі, додати рубану зелень і сіль.

  • Тісто, що підійшло втретє, укласти на дно змащених маслом форм.
  • Всередину покласти підготовлену начинку і накрити її тістом.

Випікати паски у розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.

  • У цей час приготувати глазур: збити сметану міксером і посолити. Коли паски охолонуть, змастити їх сметаною, можна посипати дрібно нарізаною зеленню.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні