Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк лікувати нетримання сечі народними засобами: що приймати при проблемах з нетриманням?

Як лікувати нетримання сечі народними засобами: що приймати при проблемах з нетриманням?

Этот материал также доступен на русском языке
Перш ніж вдаватися до використання народних засобів, необхідно пам'ятати, що при нетриманні сечі обов'язково потрібно визначити причину цієї недуги.

Як лікувати нетримання сечі народними засобами?

Якщо мова заходить про методи лікування нетримання сечі народними засобами, це передбачає використання відварів на лікарських травах, які виявляють різні корисні властивості для багатьох органів і систем.

Лікарські трави, які можуть допомогти при нетриманні сечі:

• польовий хвощ;
• мучниця;
• насіння кропу;
• трава меліси;
• плоди калини;
• плоди ялівцю.

Перш ніж вдаватися до використання народних засобів, необхідно пам’ятати, що при нетриманні сечі обов’язково потрібно визначити причину цієї недуги. Це необхідно для того, щоб призначити правильне лікування для усунення проблеми.

Також варто пам’ятати, що будь-які лікарські трави та прийом супутніх медикаментозних засобів можуть вступати у взаємодію, яка може вплинути на організм.

Що приймати при нетриманні сечі?

1. Настій насіння кропу звичайного. Столову ложку насіння на склянку окропу. Настояти, укутавши, 2-3 години, процідити. Пити всю склянку за 1 прийом щодня. У народі вважають, що настоєм із насіння кропу можна за короткий час вилікувати нетримання сечі у людей будь-якого віку.

2. Чай із кукурудзяних стовпчиків (рилець), стеблин черешні або вишні п’ють при подразненні сечового міхура і частих позивах до сечовипускання. Чашку чаю краще випити натще, можна додати мед за смаком. За необхідності пити можна кілька разів щодня. І кукурудзяні рильця, і стеблинки можна зберігати сушеними.

З книги «Домашній лікарський порадник»

Допоможе каша з м’якоттю гарбуза.

При каменях у нирках та сечовому міхурі, а також при хронічній формі пієлонефриту або циститу рекомендується хоча б щодня їсти кашу з м’якоттю гарбуза.

Нове на сайті