Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОгірковий розсіл рятує не лише від похмілля: яка ще користь від напою

Огірковий розсіл рятує не лише від похмілля: яка ще користь від напою

Этот материал также доступен на русском языке
Як не здасться дивним, але огірковий розсіл покращує травлення - він стимулює вироблення шлункового соку, а також допомагає впоратися з надмірною вагою. 

Огірковий розсіл – найвідоміший домашній засіб від похмілля. Вважається, що він знімає хворобливі ранкові симптоми за рахунок свого «особливого» складу та здатності затримувати воду: він допомагає впоратися зі спрагою, зневодненням та відновитися після бурхливої вечірки та надлишкового алкоголю.

Яка ще користь від огіркового розсолу

Допоможе впоратися з болем у горлі

Щоб приготувати засіб для полоскання горла, огірковий розсіл необхідно розбавити кип’яченою охолодженою водою і злегка нагріти. Таке полоскання регулює кислотно-лужний баланс і допомагає зняти запалення у горлі.

Переможе напад печії

Усього одна столова ложка розсолу допоможе впоратися з печією. До складу розсолу входить оцет, який допомагає нормалізувати рівень кислотності у шлунку.

Допомагає при запорах

Огірковий розсіл добре впливає на роботу кишечника. При запорі випийте 1/2 склянки розсолу, розчинивши в ньому 2 столові ложки меду.

Чи можна пити розсіл від солоних огірків?

Як згадувалося, розсіл можна просто пити. Якщо він дуже солоний, його можна розбавити кип’яченою водою, приправити товченим часником і дрібно нарізаною пряною зеленню. Можна додавати огірковий розсіл у коктейлі із овочевих соків. Використовувати його як замінник оцту в салатах, борщах тощо.

Протипоказання

Розсіл може завдати шкоди здоров’ю при захворюваннях серця та судин, гепатиті, сечокам’яній хворобі, гіпертонії, атеросклерозі, холециститі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні