Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяХачапурі на сковороді - улюблена страва грузинської кухні: найпростіший і найшвидший рецепт

Хачапурі на сковороді – улюблена страва грузинської кухні: найпростіший і найшвидший рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Одна назва грузинських страв гарантує успіх та підвищений апетит членів сім'ї. А якщо ви включите в домашнє меню нескладні, але дуже смачні рецепти, ми вам допоможемо порадами.

Хачапурі на сковороді

Швидкі хачапурі на сковороді на кефірі виходять нереально смачними, апетитними та ароматними. І поратися довго не треба.

Інгредієнти

Сулугуні – 180 г, теплий кефір – 140 мл, жовток яйця – 1 шт., білок яйця – 1 шт., борошно – 250 г, олія – 1 столова ложка, сіль – 1 чайна ложка, цукор – 0,5 чайної ложки, розпушувач – 3 г, сода – щіпка.

Як готувати

  • У мисці змішати кефір, жовток, половину чайної ложки солі, цукор та олію.
  • Окремо змішати борошно, соду, розпушувач і потроху додати до суміші кефір.
  • Вимісити тісто і накрити харчовою плівкою.
  • Сир натерти на тертці, додати до нього білок, решту солі і перемішати.
  • Начинку і тісто розділити на дві частини, надати їм округлої форми інакрити на 5 хвилин рушником.
  • Розкотити тісто, покласти начинку в центр і закрутити як хінкалі (тісто підняти над начинкою і зібрати у вузол). Потім перевернути вузлом донизу і розкотити до 20 сантиметрів у діаметрі.
  • Смажити з обох боків на маленькому вогні під кришкою до рум’яної скоринки.


Нове на сайті