Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБалуємо рідних, святкуємо Масляну: дріжджові млинці, що тануть у роті, затьмарять решту...

Балуємо рідних, святкуємо Масляну: дріжджові млинці, що тануть у роті, затьмарять решту частування

Этот материал также доступен на русском языке
Саме час пекти млинці! Рецептів не порахувати! Спробуйте спекти ажурні млинці на дріжджах. Наші рекомендації допоможуть вам створити кулінарне диво.

Дріжджові млинці

На Масляну, і не тільки, приготуйте ці м’які, ажурні і дріжджові млинці, що буквально тануть у роті.

Інгредієнти

3 склянки борошна, 3 яйця, 3 столові ложки цукру, 600 мл молока, 5 г сухих дріжджів або 15 г свіжих, 1/2 чайної ложки солі, 3 столові ложки олії.

Приготування

  • Спочатку приготуємо опару. Для цього нагріваємо молоко до температури 40 градусів, не вище, висипаємо в молоко сухі або кришимо свіжі пресовані дріжджі.
  • Додаємо 1 столову ложку борошна з доброю гіркою і 1 столову ложку цукру. Сіль у опару не додаємо.
  • Опару ставимо у тепле місце на 20-30 хвилин.
  • Додаємо до опари збиті яйця (яйця заздалегідь дістаємо з холодильника).
  • Додаємо сіль, борошно та цукор. Добре все перемішував вінчиком. Має вийти досить рідке тісто без грудочок.
  • Каструлю з тістом накриваємо рушником і знову ставимо в тепле місце. Зазвичай вистачає години, щоб об’єм тесту збільшився у 3–4 рази.
  • Перед тим як пекти млинці, розмішуємо тісто, щоб випустити вуглекислий газ, що накопичився.
  • Наливаємо в тісто олію.
  • Сковороду змащуємо або салом, або олією. Зручно взяти половинку сирої картоплі, наколоти її на виделку, вмочувати в олію і змащувати сковорідку цим нехитрим пристроєм.
  • Млинці випікаємо з двох боків на середньому вогні, кожен млинець змащуємо вершковим маслом.
  • Обов’язково перший млинець пробуємо на смак. Якщо потрібно, додаємо цукор.
  • Також коригуємо тісто за щільністю. Якщо тісто щільнувате і погано розтікається по сковороді, то можна додати трохи теплої води. Тільки не перестарайтеся, тому що в занадто рідке тісто доведеться додавати борошно, і без грудочок не обійдеться.
  • Подаємо зі сметаною, з медом, зі згущеним молоком або варенням, а можна зробити млинці з сиром або м’ясною начинкою. Вони завжди смачні і гарячими, і холодними.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні