Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк менше платити за домашній інтернет?

Як менше платити за домашній інтернет?

Этот материал также доступен на русском языке
Важливо розуміти, що велика кількість операторів формують здорову конкуренцію, що дозволяє користувачам підібрати найбільш вигідні пропозиції. Крім того, є низка прийомів, які дозволяють отримати якісний доступ до мережі та заощадити гроші.

Кількість користувачів інтернету та самих провайдерів стрімко збільшується. При цьому вартість тарифів буває досить високою, що б’є за сімейним бюджетом. Через це перш ніж підключити інтернет у Києві, потрібно уважно прорахувати матеріальний бік питання.

Поради щодо економії грошей на інтернеті

Найчастіше перевірка швидкості інтернету у своєму будинку змушує задуматися, із чим пов’язана така ціна. Часто провайдери заманюють клієнтів обіцянками високошвидкісного доступу, але на практиці це не відповідає дійсності. Отже, тариф дорогий, а умови не відповідають обіцяним. Щоб домашній доступ до всесвітньої мережі був комфортним і доступним, важливо враховувати низку порад від експертів, націлених на зниження ціни без втрати якості.

Бонуси

Єдиним потужним маркетинговим інструментом для залучення клієнтів є заохочення та програми лояльності. Внаслідок цього можна здійснити підключення та встановити базове обладнання за символічну ціну 1 або 100 грн. Також існують акції, які дають змогу кілька місяців платити невелику суму за преміальний тариф. Важливо, що подібні пропозиції існують не тільки під час підключення, а й протягом усієї співпраці з провайдером. Через це варто регулярно моніторити нові бонуси та тарифи.

Блокування

Оплата за безлімітним тарифом знімається постійно, незалежно від кількості завантажених або завантажених даних. Отже, користувачеві доводиться платити навіть за дні, коли він взагалі не користувався мережею. У такому разі при від’їзді на кілька днів або тижнів можна звернутися до оператора та призупинити дію тарифу. Подібне заморожування доступне у всіх провайдерів і дозволяє заощадити власні кошти.

Опції

Кожен постачальник інтернету формує для своїх клієнтів цілі пакети, які окрім доступу до світової мережі включають ТБ-канали, передплати та ряд інших платних послуг. Все це автоматично підвищує ціну на оплату тарифу. Найчастіше людина платить за те, чим і не користується. Відповідно потрібно знайти оптимальні пропозиції або звернутися до провайдера за відключенням непотрібних послуг. Відмінно, якщо оператор дозволять самостійно формувати пакет, додаючи або видаляючи функції.

Швидкість

У цьому аспекті всі переконані: що вища швидкість, то краще. Однак найвищі показники, обіцяні провайдером, не завжди гарантують якісне обслуговування. До того, найчастіше вибір дорогого пакета зі швидкістю 200 Мбіт/с виявляється незатребуваним повною мірою. Як показує практика, для домашнього перегляду фільмів, прослуховування музики та спілкування у соціальних мережах достатньо тарифу на 50 Мбіт/с.

Мобільний інтернет

Щоб мати мобільний та домашній інтернет, зовсім не обов’язково проводити оптоволоконний кабель. Достатньо купити модем під sim-карту та отримати бездротовий доступ для всіх девайсів. Щобільше, цей тип обладнання можна взяти з собою в дорогу. Ще економніше роздати Wi-Fi прямо зі смартфона без покупки будь-яких допоміжних девайсів.

Це п’ять найбільш ефективних способів зменшити витрати на домашній інтернет без втрати якості доступу. При цьому надмірна економія та вибір дешевих тарифних планів може негативно позначитися на швидкості завантаження чи завантаження. Відповідно, всі дії мають бути продуманими та відповідати потребам самого користувача.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні