П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСкарбничка корисних порад: як повернути свіжість потертим речам, скільки можна зберігати олію

Скарбничка корисних порад: як повернути свіжість потертим речам, скільки можна зберігати олію

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо щось зламалося, порвалося, висохло чи не зійшло, ми шукаємо відповідь на запитання: як полагодити, чому не вдалося? Наша скарбничка корисних порад вам на допомогу.

Як повернути свіжість потертим речам

Потерті місця у шкіряних виробів необхідно час від часу протирати ганчірочкою, змоченою гліцерином, або свіжою апельсиновою скоринкою. Це допоможе повернути їм колишній вигляд.

Найкращий спосіб позбутися специфічного запаху ремонту

Після роботи з гасом, розчинниками, фарбою руки мають специфічний запах, і найкращий спосіб позбутися його – вимити їх водою з гірчицею або гірчичним порошком.

Скільки можна зберігати олію

Зверніть увагу, що соняшникову олію в закупореній пляшці в кімнатних умовах можна зберігати не більше двох місяців. Почату пляшку з олією треба використати протягом місяця, інакше олія згіркне.

Чому лавровий лист треба зберігати у закритому посуді

Майте на увазі, лавровий лист слід зберігати в добре закритому посуді, сухому місці і обов’язково у спресованому вигляді, що допоможе зберегти його аромат.

Як не дати цвілі розцвісти на томатній пасті

Щоб на томатній пасті або томатному соусі не з’являлася пліснява, кришку банки необхідно змастити гірчицею. Якщо готової гірчиці немає, можна використовувати суху, попередньо розвівши її водою. Кришку краще змастити відразу після того, як відкрили банку з томатною пастою.

Якщо банка з кришкою, що закручується, не відкривається

Якщо банка з кришкою, що закручується, не відкривається, запаліть сірник і злегка підігрійте полум’ям кришку знизу (під обідком, навколо банки). Кришка розшириться від нагрівання, і ви зможете її відкрити.

 

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні