Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПроросла цибуля - ще не привід її викидати: що можна зробити

Проросла цибуля – ще не привід її викидати: що можна зробити

Этот материал также доступен на русском языке
Цибуля починає проростати при температурі вище 10 градусів та підвищеній вологості, тому важливо правильно його зберігати.

При правильному зберіганні можна продовжити термін його придатності або призупинити подальше зростання цибулин.

Проросла цибуля – ще не привід її викидати.

Цибулинні оладки

Якщо ви заготовили багато цибулі і вона почала проростати, радимо готувати страви не з цибулею, а із цибулі. Наприклад, цибулинні оладки.

Інгредієнти:

цибуля – 500 г, борошно – 100 г, яйця – 2 шт., розпушувач – 1 чайна ложка, зелена цибуля, сіль та перець – за смаком.

Як готувати

  • Цибулю нарізати кубиками, посолити, поперчити, перемішати і залишити на 15 хвилин.

  • Просіяне борошно змішати з розпушувачем і окремо збити яйця, як на омлет.

  • З цибулі вичавити сік, додати до нього яйця і потроху всипати борошно з розпушувачем.

  • Добре вимісити тісто, додати нарізану зелену цибулю і ще раз перемішати.

  • Смажити оладки до золотистого кольору на невеликому вогні, доки цибуля не стане м’якою.

Нове на сайті