Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСкарбничка здорових порад: знімаємо набряки ніг, лікуємо ангіни та зміцнюємо імунітет

Скарбничка здорових порад: знімаємо набряки ніг, лікуємо ангіни та зміцнюємо імунітет

Этот материал также доступен на русском языке
Коли нездужання чи несподівані проблеми зі здоров'ям порушують звичний перебіг життя, хочеться якнайшвидше позбутися неприємного хворобливого стану. І тоді на допомогу приходять наші поради.

Як зміцнити імунітет

Допоможе підвищити захисні сили організму вітамінний склад, приготований з лимонного соку (чотири великі плоди), половини склянки свіжого соку алое, 350 г меду і 500 г подрібнених волоських горіхів.

Суміш добре розмішати і додати в неї 200 мл горілки. Настоювати засіб потрібно у прохолодному і темному місці протягом доби.

Приймати вітамінний склад по столовій ложці тричі на день за півгодини до їди.

Боремося з кровоточивістю ясен

При кровоточивості ясен змішати 2 частини подрібненої кори дуба з частиною квіток липи. Чайну ложку суміші заварити склянкою окропу, процідити і остудити. Застосовується трохи теплим як полоскання.

Відвар буряків лікує хвороби горла

При ангінах, фарингітах, ларингітах допомагає відвар буряків. Буряки середніх розмірів заливають водою і варять до м’якості. Відвар, що вийшов, охолоджують, проціджують і використовують для полоскання.

Сир зніме набряки на ногах

Від набряків на ногах допоможуть маски з сиру.

Розімніть натуральний сир, без добавок, і оберніть ту частину ноги, де є набряки, на 4-5 годин. Для покращення стану потрібно зробити 4-5 процедур.

З книги «Божа аптека»

Нове на сайті