Журавлина містить вуглеводи, клітковину, вітаміни – А, С, Е, К і мінерали – кальцій, магній, мідь, цинк.
Такий склад допомагає знизити рівень «поганого» холестерину і захищає серце та судини, тому вважається, що її можна використовувати без обмежень.
Однак дієтологи попереджають: у журавлини є протипоказання, і при деяких захворюваннях вона може спровокувати погіршення стану.
Ця ягода протипоказана при алергії та індивідуальній непереносимості, її також не можна вживати при проблемах, пов’язаних зі шлунком та кишечником.
При виразці шлунка, гастриті журавлина починає працювати проти організму, це відбувається через підвищену кислотність продукту.
Наслідки вживання кислої ягоди можуть бути різні: від виникнення діареї та здуття живота до тяжкого загострення хронічних захворювань.
Тому, якщо ви не впевнені, що вам можна вживати журавлину, обов’язково порадьтеся з сімейним лікарем.
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…
Деякі українці, які постраждали через війну, можуть розраховувати на певні пільги від держави.
Пенсіонери мають низку обов’язків перед Пенсійним фондом України. Невчасне інформування про зміни у вашому житті…
На місці події працюють екстрені служби, які надають всю необхідну допомогу постраждалим. Також тривають аварійно-рятувальні…
Розмір допомоги сягає 5000 гривень на кожного члена родини.