Журавлина містить вуглеводи, клітковину, вітаміни – А, С, Е, К і мінерали – кальцій, магній, мідь, цинк.
Такий склад допомагає знизити рівень «поганого» холестерину і захищає серце та судини, тому вважається, що її можна використовувати без обмежень.
Однак дієтологи попереджають: у журавлини є протипоказання, і при деяких захворюваннях вона може спровокувати погіршення стану.
Ця ягода протипоказана при алергії та індивідуальній непереносимості, її також не можна вживати при проблемах, пов’язаних зі шлунком та кишечником.
При виразці шлунка, гастриті журавлина починає працювати проти організму, це відбувається через підвищену кислотність продукту.
Наслідки вживання кислої ягоди можуть бути різні: від виникнення діареї та здуття живота до тяжкого загострення хронічних захворювань.
Тому, якщо ви не впевнені, що вам можна вживати журавлину, обов’язково порадьтеся з сімейним лікарем.
У понеділок, 18 серпня, на Прикарпатті, Буковині, Вінницькій області, а також у північно-східній частині України…
Як поведеться світило, чи варто готувати пігулки?
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Тиждень з 18 по 24 серпня – це не просто календарний перехід від літа до…
Спека прискорила збирання кавунів в Україні, але разом із достатком прийшло падіння цін. Фермери скаржаться…
Чудеса трапляються – але не на замовлення. Ікона «Всецариця» вважається заступницею хворих, але Церква попереджає:…