Проблеми зі шлунково-кишковим трактом? Дотримуємося дієти
В літньому віці у людей частіше виникають проблеми у роботі шлунково-кишкового тракту – з’являються запори.
Щоб допомогти своєму організму впоратися з проблемою без ліків, додайте у ваше щоденне меню: каші на воді, яйця некруто, кисломолочні продукти, квашені та свіжі овочі, зелень.
Також корисно їсти нежирну рибу, птицю, кролика і телятину, вершкове масло і рослинну олію, насіння льону, свіжі фрукти, сухофрукти, мармелад, мед, зефір, хліб із цільних зерен з висівками, трав’яні чаї.
Мармелад із компоту
Ягідний компот – 1 склянка, желатин – 30 грамів, цукор – 6 столових ложок, сік лимона – 2 столові ложки.
Приготування
- У глибоку миску всипати желатин і залити ½ склянки компоту. Ретельно перемішати і залишити на 30 хвилин.
- У невелику каструльку влити решту компоту, додати цукор і лимонний сік. Ретельно перемішати, поставити на вогонь і довести до кипіння.
- Компот зняти з вогню, додати желатин і помішувати до його повного розчинення.
- Приготувати силіконові форми або форми для льоду. Залити їх компотом і помістити у холодильник до застигання.
- За бажанням мармелад можна посипати цукром.
Суфле з минтаю
Минтай – 500 грамів, яйця – 2-3 штуки, молоко – 200 мілілітрів, борошно – 1,5 столової ложки, сіль та вершкове масло – за смаком.
Приготування
- Минтай промити, розрізати на частини і відварити до готовності. Вийняти рибу з бульйону і відокремити м’ясо від кісток.
- На сухій сковороді підсмажити борошно до золотистого кольору. Потім тонкою цівкою, помішуючи, влити у борошно молоко. Варити соус на повільному вогні до загусання. Готовий соус трохи посолити.
- В окремих посудинах відокремити білки від жовтків.
- З’єднати рибне філе, жовтки і молочний соус і перебити блендером до однорідності.
- У чистій сухій посудині збити білки до щільної піни. У рибну масу обережно вмісити збиті білки.
- Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти рівним шаром рибне суфле.
- Страву запікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.