Українські козаки здебільшого готували страви з круп та риби, бо ані скотарством, ані сільським господарством вони не займалися. І хоча багато часу козаки проводили в походах, вони розумілися на їжі. Їхня їжа була простою і смачною, з десертами та напоями. Пропонуємо вам рецепти страв, які готували запорізькі козаки.
Варенуха – старовинний український напій, який готували із сухофруктів та прянощів. Фрукти, на яких настоювали варенуху, козаки використовували для приготування їжі і навіть лікування ран.
Сушені груші – 100 грамів, сушені яблука – 100 грамів, сушені вишні – 100 грамів, чорнослив – 60 грамів, мед – 600 грамів, кориця – 0,5 чайної ложки, імбир – 0,25 чайної ложки, духмяний перець – 0,5 чайної ложки, горілка – 2,5 літра, лавровий лист – 3 штуки.
Щоб варенуха вийшла такою, як слід, потрібно суворо дотримуватися рецепту і особливо – температурного режиму.
Сумніваєтеся в правильності рахунку за газ? Переконайтеся, що враховані реальні свідчення лічильника, і знайте, куди…
Обробляли рослини ввечері, а вранці пішов дощ? Не панікуйте: все залежить від типу препарату. Розповідаємо,…
Хочете зробити щось особливе з літньої малини? Приготуйте домашній квас — ароматний, прохолодний і дуже…
Працюєте на пенсії й хочете збільшити свої виплати? Дізнайтеся, хто має право на перерахунок пенсії,…
Частина українців можуть отримати нову грошову допомогу у межах спеціальної програми підтримки. Кому саме надають…
З 1 липня в Україні запроваджено новий стандарт напруги – 230/400 В. Пояснюємо, як це…