Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо їли запорізькі козаки: куліш із салом – простота та ситність страви...

Що їли запорізькі козаки: куліш із салом – простота та ситність страви цінується і в наш час.

Этот материал также доступен на русском языке
Кулінарні традиції передаються з покоління до покоління. Цікаво заглянути із віку нинішнього у середньовіччя та скуштувати страви наших предків. Українські козаки здебільшого готували страви з круп та риби, бо ані скотарством, ані сільським господарством вони не займалися.

І хоча багато часу козаки проводили в походах, вони розумілися на їжі. Їхня їжа була простою і смачною, з десертами та напоями. Пропонуємо вам рецепти страв, які готували запорізькі козаки.

Куліш із салом

Куліш – старовинна українська страва, яку за простоту та ситність дуже цінували запорізькі козаки. У походах куліш заміняв козакам повноцінний обід.

Інгредієнти

Пшоно – 200 грамів, цибуля – 2 штуки, сало – 150 грамів, сіль, зелень, перець – за смаком.

Приготування

  • У підсолену воду висипати пшоно та шкірки від сала.
  • Після того як вода закипить, варити пшоно 20 хвилин на слабкому вогні.
  • Нарізати сало і цибулю, а потім обсмажити на сковороді.
  • До пшоняної каші додати сало і цибулю і варити ще близько 20 хвилин.
  • Вимкнути вогонь і дати настоятися під кришкою протягом півгодини.

Подавати, посипавши зеленню та салом.

Нове на сайті