П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДозвілляЩо їли запорізькі козаки: картопляні галушки - для тих, хто розуміється на...

Що їли запорізькі козаки: картопляні галушки – для тих, хто розуміється на їжі

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен народ має свої традиції, зокрема й кулінарні. Що їли запорізькі козаки? Які страви з їхньої похідної кухні пройшли через століття і збереглися в українській кухні?

Українські козаки здебільшого готували страви з круп та риби, бо ані скотарством, ані сільським господарством вони не займалися. І хоча багато часу козаки проводили в походах, вони розумілися на їжі. Їхня їжа була простою і смачною, з десертами та напоями. Пропонуємо вам рецепти страв, які готували запорізькі козаки.

Картопляні галушки

Згодом українські господині вдосконалили та внесли додавання до старовинного рецепту, але цінителі із задоволенням зустрічають цю страву на обідньому столі.

Інгредієнти

Картопля – 400 грамів, борошно – 300-350 грамів, манка – 2 столові ложки, яйця – 1 штука. Для фаршу: куряче філе – 250 грамів, цибуля – 1 штука, сіль та перець – за смаком.

Приготування

  • Картоплю очистити, зварити до готовності і потовкти на пюре. Остудити. Всипати манку і додати яйце. Перемішати і поступово додати просіяне борошно. Замісити м’яке тісто, яке має трохи прилипати до рук. Залишити на 30 хвилин.
  • Куряче філе і цибулю нарізати дрібними шматочками і додати 1-2 столові ложки холодної води. Перемішати.
  • Картопляне тісто розділити на невеликі частини. Кожну частину розкачати і покласти на середину столову ложку фаршу. Защипати краї і скачати у колобки. Закип’ятити воду, посолити і опустити у киплячу воду галушки. Варити доти, доки вони не спливуть, зменшити вогонь і варити ще близько 10 хвилин.

Подавати зі сметаною, смаженою цибулею або вершковим маслом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні