Українські козаки здебільшого готували страви з круп та риби, бо ані скотарством, ані сільським господарством вони не займалися. І хоча багато часу козаки проводили в походах, вони розумілися на їжі. Їхня їжа була простою і смачною, з десертами та напоями. Пропонуємо вам рецепти страв, які готували запорізькі козаки.
Шулики були улюбленим десертом козаків, їли його під час посту. Звичайні коржики з медово-маковою підливою будуть доречними на столі і сьогодні.
Борошно – 450 грамів, яйце – 1 штука, цукор – 100 грамів і 1 столова ложка, мак – 280 грамів, мед – 100 грамів, вода – 300 грамів.
Святковий четвер в Україні буде холодним майже в усіх регіонах. Плюсові температури очікуються лише на…
Після кількох днів підвищеної сонячної активності геомагнітна ситуація на Землі стабілізується. Науковці запевняють, що різдвяні…
Передноворічне прибирання здавна вважалося не просто хатньою справою, а справжнім ритуалом оновлення. Водночас народні прикмети…
Початок 2026 року не принесе українцям неприємних сюрпризів у комунальних платіжках. Уряд і регулятори запевняють:…
Святкова кутя у 2025 році стане для українців однією з найдорожчих страв різдвяного столу. Найдорожче…
Різдво Христове по праву називають найсвітлішим і найдушевнішим святом року. Його зустрічають у родинному колі,…