Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яГоловний біль буває різним: від голоду, перевтоми або викликаний застудою - як...

Головний біль буває різним: від голоду, перевтоми або викликаний застудою – як знімати напади

Этот материал также доступен на русском языке
Голова болить – одна із найчастіших скарг, яку чують медики. Поняття цього терміна досить розтяжне, оскільки включає всі типи дискомфорту, які сконцентровані в області голови. При цьому ступінь болю може відрізнятися.

Щоб зняти напад, треба знати, чим він викликаний. У зв’язку з цим дуже важливо вчасно звертатися за медичною допомогою до кваліфікованих фахівців. І тоді наші поради будуть вам корисні.

Як позбутися головного болю?

  1.  При головному болю, викликаному розумовою перевтомою, корисно прийняти теплу ванну або опустити ноги до щиколоток у гарячу воду на 10 хвилин. При такому головному болю корисно випити склянку гарячого настою м’яти перцевої (1 чайну ложку сухої трави на склянку окропу) або з’їсти досить великий шматок оселедця.
  2.  Якщо головний біль виникає після тривалої роботи в окулярах, то окуляри треба негайно замінити на нові, ретельно підібрані фахівцем, що відповідають вашому зору.
  3. При головному болю, викликаному недокрів’ям, гіпотонією та загальним ослабленням організму, корисно випити міцного чаю або кави і туго зав’язати голову хусткою хоча б на півгодини.
  4.  Якщо головний біль є наслідком застуди, то в такому разі рекомендується: змастити лоб, скроні та потилицю ментоловою олією; потерти лоб і скроні натертою м’якоттю лимона зі шкіркою.
  5.  Коли голова болить від підвищеного тиску крові, можна прийняти помірно гарячі ножні або ручні ванни, в результаті яких кров відливатиме від голови до кінцівок. Людям, які страждають на знижений тиск, цей спосіб не рекомендується.

З книги «Божа аптека»

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні