Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому виникає головний біль і як його вгамувати: рецепти фахівців та народних...

Чому виникає головний біль і як його вгамувати: рецепти фахівців та народних цілителів

Этот материал также доступен на русском языке
Запитання читачки: "Мені 52 роки. Почала час від часу боліти голова, причому біль виникав ближче до потилиці. Сімейний лікар запідозрив підвищений тиск, а вимірювання це підтвердило. При гіпертонії головний біль, який ніби давить, завжди виникає у потилиці?"

Відповідає лікар-невролог Володимир Костенко:

– Найчастіше, адже це біль напруження, який з’являється, коли м’язи шиї та потилиці подовгу напружені. Організм надсилає чіткий сигнал, що людина щось робить неправильно: працює за комп’ютером без перерв, не висипається і не вміє розслаблятися, мало рухається.

Які таблетки мені допоможуть покращити стан?

Їх призначить лікар. Якщо бездумно використовувати пігулки, може виникнути небезпечне ускладнення – медикаментозно зумовлений головний біль. Напади траплятимуться частіше. Багато людей, які піддалися агресивній рекламі знеболювальних і почали знімати головний біль таблетками, тепер не можуть без них обходитися.

За матеріалами fakty.ua

Наші читачі діляться своїм досвідом, як вони впораються з головним болем.

З мігренню впорається імбир

«В одному з журналів прочитала, що корінь імбиру є одним із найкращих інгредієнтів для усунення в домашніх умовах симптомів мігрені. Вирішила вивчити питання глибше, бо мігрені мене мучать давно.

Я вибрала оптимальний варіант використання імбиру для позбавлення від мігрені – імбирний чай.

Для його приготування необхідно очистити імбирний корінь, нарізати його на дрібні шматочки. Додати нарізаний імбир у киплячу воду, варити на повільному вогні протягом 10 хвилин. Після цього треба процідити чай, що вийшов, додати сік лимона або мед за смаком. Смачного і корисного чаювання!

Ірина Коваль, Київська область»

Нове на сайті