П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛегкий смачний майонез можна зробити і вдома: що для цього потрібно

Легкий смачний майонез можна зробити і вдома: що для цього потрібно

Этот материал также доступен на русском языке
Майонез можна приготуватися на відварі, що залишається після варіння нуту, квасолі, бобів або горошку. Соус виходить дуже смачний та густий, при цьому він не містить яєць та молока.

Якщо у вас немає часу варити бобові, то ви можете використати рідину, яку зливаєте з баночки з консервованим горошком або квасолею.

Інгредієнти

Нутовий відвар – 3 столові ложки, гірчиця – 1 чайна ложка, сіль – 1/4 чайної ложки, лимонний сік – 1 столова ложка, олія без запаху – 200 мл.

Приготування

  1.  Рідину після варіння нуту остудити і процідити через дрібне сито. Для цього рецепту знадобиться лише 3 столові ложки аквафаби. Решту рідини можна відразу злити в баночку, закрити кришкою і прибрати у холодильник. Там вона простоїть 2-3 дні. Або можна заморозити, а потім використовувати, коли настане час готувати салати.
  2.  Нутовий відвар влити у високу чашу для занурювального блендера.
  3.  Додати гірчицю, сіль та лимонний сік.
  4.  Помістити ніжку блендера, щоб вона упиралася у дно. І почати збивати, поступово підливаючи олію – по 1-2 ложки.
  5.  Буквально за 20-30 секунд ви побачите, як суміш побіліла і почала густіти. Продовжуйте додавати олію, збиваючи до потрібної густоти. Принцип такий: що більше олії, то густіший майонез. Багато чого залежить від густоти відвару – що він густіший, то швидшим є збивання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні