П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо їли запорізькі козаки: потапці – страва, яка захищала козаків від авітамінозу...

Що їли запорізькі козаки: потапці – страва, яка захищала козаків від авітамінозу та цинги

Этот материал также доступен на русском языке
Козаки проводили багато часу в походах, але вони розуміли толк у їжі. Українські козаки переважно готували страви з круп та риби, бо ні скотарством, ні сільським господарством вони не займалися.

 Їхня їжа була простою і смачною, з десертами та напоями. Пропонуємо вам рецепти страв, які готували запорізькі козаки.

Потапці

Потапцями козаки називали розмочені житні сухарики з олією, цибулею, часником і сіллю. Ця страва у походах захищала козаків від авітамінозу, оскільки містить багато вітамінів та жирів.

Інгредієнти

  • Житній хліб – 3 шматочки,
  • сало солоне – 100 грамів,
  • часник – 3 зубчики,
  • зелень.

Приготування

  • Шматочки сала обсмажити на сковороді з обох боків.
  • На жирі, що витопився, обсмажити житній хліб.
  • Потім укласти на хліб шматочки сала, посипати подрібненим часником та зеленню.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні