Їхня їжа була простою і смачною, з десертами та напоями. Пропонуємо вам рецепти страв, які готували запорізькі козаки.
- Що їли запорізькі козаки: козацька тетеря – здорове харчування богатирів.
- Що їли запорізькі козаки: куліш із салом – простота та ситність страви цінується і в наш час
Потапці
Потапцями козаки називали розмочені житні сухарики з олією, цибулею, часником і сіллю. Ця страва у походах захищала козаків від авітамінозу, оскільки містить багато вітамінів та жирів.
Інгредієнти
- Житній хліб – 3 шматочки,
- сало солоне – 100 грамів,
- часник – 3 зубчики,
- зелень.
Приготування
- Шматочки сала обсмажити на сковороді з обох боків.
- На жирі, що витопився, обсмажити житній хліб.
- Потім укласти на хліб шматочки сала, посипати подрібненим часником та зеленню.