Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим корисне пророщене насіння і як його проростити

Чим корисне пророщене насіння і як його проростити

Этот материал также доступен на русском языке
Напевно, багато хто знає, що пророщене насіння і зерна дуже корисні для здоров'я. Якщо вживати їх регулярно, це принесе відчутну користь здоров'ю.

Проростки зерен сприяють поліпшенню метаболізму (обмін речовин), підвищують імунітет, нормалізують кислотно-лужний баланс, очищають організм від токсинів.

Пшениця

Пшениця покращує розумову діяльність, зміцнює серце, регулює роботу кишечника та шлунка, покращує стан шкіри. Для пророщування зерна потрібно промити, залити водою і залишити на ніч. Вранці знову промити і розкласти їх на тарілці. Вживати їх можна вже наступного дня.

Гречка

Гречка зміцнює стінки судин, очищає печінку та кишечник, виводить з організму токсини та «поганий» холестерин. Для пророщування потрібні лише зелені зерна. Їх потрібно перебрати, промити і залити водою на чотири-п’ять годин. Ще раз промити і викласти на тарілку. Зерна гречки проростають дуже швидко.

Сочевиця

Сочевиця багата на залізо, допомагає підтримувати нормальний рівень гемоглобіну, містить багато калію, тому рекомендується при серцевих захворюваннях і для хорошої роботи нервової системи. Зерна сочевиці промити, замочити на 8-9 годин. Вранці ще раз промити і залишити на 3-4 години без води.

Кунжут, льон, соняшник і гарбу

Кунжут, льон, соняшник і гарбуз сприяють омолодження організму, корисні при хворобах шлунка та кишечника, знижують рівень холестерину, зміцнюють нервову систему, покращують зір та стан шкіри. Пророщують їх так само, як і зерно гречки.

Салат із проро”щених зерен пшениці

Інгредієнти

Буряк – 150 г, свіжий огірок – 100 г, пророщена пшениця – 50 г, оливкова олія – 1 столова ложка, сіль, перець, зелень.

Приготування

  • Зваріть і натріть на тертці буряки та свіжий огірок.
  • Посоліть, поперчіть і полийте оливковою олією.
  • Пророщену пшеницю промийте та обсушіть, а потім додайте до салату.
  • Перемішайте та посипте зеленню.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні