І хоча багато часу козаки проводили в походах, вони розумілися на їжі. Їхня їжа була простою і смачною, з десертами та напоями. Пропонуємо вам рецепти страв, які готували запорізькі козаки.
Куліш із салом
Куліш – старовинна українська страва, яку за простоту та ситність дуже цінували запорізькі козаки. У походах куліш заміняв козакам повноцінний обід.
Інгредієнти
Пшоно – 200 грамів, цибуля – 2 штуки, сало – 150 грамів, сіль, зелень, перець – за смаком.
Приготування
- У підсолену воду висипати пшоно та шкірки від сала.
- Після того як вода закипить, варити пшоно 20 хвилин на слабкому вогні.
- Нарізати сало і цибулю, а потім обсмажити на сковороді.
- До пшоняної каші додати сало і цибулю і варити ще близько 20 хвилин.
- Вимкнути вогонь і дати настоятися під кришкою протягом півгодини.
Подавати, посипавши зеленню та салом.