Відповідає невролог Володимир Костенко:
– Мабуть, червоне вино для вас є пусковим механізмом, який провокує появу головного болю.
Кожна людина може мати не один такий провокатор, а кілька. Найчастіше це твердий сир, шоколад, цитрусові, горіхи, бобові.
Також з обережністю потрібно вживати прянощі, наприклад, гострий перець.
Варто менше їсти продуктів, напханих безліччю консервантів, стабілізаторів і підсилювачів смаку.
Страви з великою кількістю харчової добавки глутамату натрію часто провокують головний біль, причому він може виникнути не відразу, а за кілька днів після вживання такої їжі.
Провокаторами можуть бути яскраве світло, гучні звуки та сильний запах.
– Я тяжко переношу насичений східний запах парфуму.
– Як і багато інших людей. Можливо, тому жителі США (я там навчався і працював) рідко користуються парфумами.
Читайте за темою:
Поки жителі Європи шукають тіні та порятунку від спеки, експерти попереджають: це не просто літо,…
4 липня спека стоятиме по всій Україні і лише в одній області пройде сильний дощ.
Доведено, що порушення у магнітному полі Землі є причиною коливань потоку іонів у крові приматів,…
Держава посилює підтримку важкодоступних регіонів: у 2025 році запроваджуються щомісячні надбавки для тих, хто живе…
Віра у прокляття живе у культурі століттями і досі викликає тривогу. Разом із психотерапевтом знаємося,…
Ми поділимося основними правилами зберігання олії, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей і просто…