Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо за рецептами наших читачів: оригінальні та незвичайні млинці з хурмою вразять...

Готуємо за рецептами наших читачів: оригінальні та незвичайні млинці з хурмою вразять вас досконалістю смаку

Этот материал также доступен на русском языке
Досвід та майстерність наших читачів давно відомі тим, хто відвідує наш сайт. Тут можна знайти найрізноманітніші рецепти, познайомитися з маленькими секретами, що роблять страву незабутньою.

Млинці з хурмою

  Інгредієнти

«Для тіста: молоко – 500 мілілітрів, яйця – 2 штуки, борошно – 250 грамів, масло вершкове – 30 грамів, сіль – 1/3 чайної ложки, сода – 1/4 чайної ложки, цукор – 2 столові ложки, сік лимонний – 1 столова ложка, мак – 2 столові ложки;

для начинки: хурма – 5 штук, цукор – 4 столові ложки, кориця – 1 чайна ложка, сік лимонний – 3 столові ложки, вода – 4 столові ложки, сир – 100 грамів, сметана – 50 грамів.

Приготування

Вилити молоко у каструлю і додати вершкове масло. Нагрівати, доки масло не розтане. Не кип’ятити, просто нагріти і остудити. Яйця збити з цукром, влити холодне молоко і перемішати. Додати просіяне борошно, мак, сіль, соду. Добре перемішати, щоб не було грудочок. Додати сік лимона і знову перемішати. Відправити тісто в холодильник.

Хурму очистити від шкірки і нарізати часточками. У каструлю налити воду і поставити на плиту. Додати хурму, цукор і сік лимона. Варити на повільному вогні 20 хвилин, поки хурма не стане м’якою. Додати мелену корицю, дати трохи охолонути і збити блендером.

Дістати тісто і випікати млинці. Мак буде осідати, тому перед вливанням тіста на сковороду перемішати. Сир змішати зі сметаною і змастити млинці разом із хурмою. Скласти млинці трикутниками.

Раїса Іванівна, м. Дніпро»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні