Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЩо робити, якщо при подачі документів на призначення пенсії надходить відмова через...

Що робити, якщо при подачі документів на призначення пенсії надходить відмова через помилки

Этот материал также доступен на русском языке
Українські переселенці (або внутрішньо переміщені особи) отримали відповіді на свої питання про пенсії, нарахування, трудовий стаж та інші проблеми під час прямої лінії Пенсійного фонду України.

На запитання пенсіонерів-переселенців відповіли фахівці Головного управління Пенсійного фонду в Дніпропетровській області Олена Болжеларська, начальниця управління з обслуговування громадян, та Анжела Немеш, заступниця начальника управління з питань виплат.

– Оформили пенсійну картку в Дніпровському районі Києва. Пенсія мала прийти через два місяці. Жінці 89,5 років. Чекаємо з 30 жовтня. Коли може бути пенсія?

– Для отримання більш детальної консультації заявниця може звернутися до відділу обслуговування громадян № 4 у Дніпровському районі м. Києва за телефоном: (044) 296-82-62. Із повним переліком сервісних центрів та телефонами «гарячих ліній» можна ознайомитися:

  • в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (вкладка “Органи ПФУ”);
  • на офіційному сайті Пенсійного фонду України за посиланням: https://www.pfu.gov.ua/. У головному меню обрати вкладку “Контакти” → “Територіальні органи ПФУ”.

– Я 1963 року народження. Працювала на азотному підприємстві. У цьому році пішла на пенсію. Хорошу заробітну плату отримувала до 2000-го. Усі відомості залишились у Сєвєродонецьку. Як бути в такому випадку? Чи можу я потім перерахувати пенсію з врахуванням інформації про заробіток до 2000 року?

– Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року, незалежно від перерв (ст. 40 № ЗУ 1058-ІV від 09.07.2003 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»).

– Подавала документи на призначення пенсії до Покровська й отримала відмову: «Невірно вказана дата народження». Телефонувала до Пенсійного фонду Покровська, там сказали, щоб набрала вас. Що мені далі робити?

– Вам необхідно звернутися до будь-якого відділу обслуговування громадян (сервісного центру). З повним переліком сервісних центрів та телефонами «гарячих ліній» можна ознайомитися:

  • в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (вкладка «Органи ПФУ»);
  • на офіційному сайті Пенсійного фонду України за посиланням: https://www.pfu.gov.ua/ ( в головному меню обрати вкладку «Контакти» → «Територіальні органи ПФУ»)
  • або на офіційній сторінці Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області facebook.com/pfu.gov.ua.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні