Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк TRX допомагає в реабілітації суглобів та зв'язок

Як TRX допомагає в реабілітації суглобів та зв’язок

Этот материал также доступен на русском языке
Ефективність тренувань із TRX петлями корисна як для спортсменів, так і для людей із проблемами опорно-рухового апарату.

Використання петель TRX у реабілітації досить часте явище. Даний вид реабілітації дає можливість виконання вправ за допомогою власної ваги, виключають осьове навантаження на хребет, таким чином вправи безпечніші для хребта, суглобів та зв’язок. Вправи із застосуванням петель максимально залучають стабілізатори суглобів та зв’язок.

ТRX реабілітація та основні завдання

Відновитися після травми, підвищити витривалість, силу, рухливість, швидкість, опрацювати кардіонавантаження, зміцнити суглоби та зв’язки. Так як більшість вправ трх спрямовані на зміцнення великих м’язів кора, спини, стегон, ніг за рахунок них відбувається зміцнення суглобів та зв’язок.

Підтягування та віджимання на петлях зміцнюють грудні м’язи, кора, трицепс, таким чином сприятимуть опрацюванню та зміцненню плечових та ліктьових суглобів.

Віджимання. У даній вправі ноги у Вас знаходяться над рівнем підлоги, у класичному віджиманні на підлозі. Варіацій такої вправи кілька. Ви можете фіксувати дві ноги в петлях, можна по одній, можна ускладнити вправу підтягуванням ніг до грудей та задіяти м’язи преса, плечей та рук. Техніка виконання: на підлозі встаньте в упор лежачи, руки трохи ширші за плечі, стопи вставте в петлі, робіть віджимання, опускайтеся якомога нижче до підлоги. Поверніться у вихідне положення та повторіть вправу за своїми фізичними можливостями 10-15 разів.

Підтягування. При підтягуванні на петлях включаються в роботу супінатори плеча, трапецієподібний м’яз, що нам дозволить зміцнити та опрацювати плечові суглоби та ліктьові. Вправу виконуємо так: робимо вис на петлях, руки прямо, долонями вниз, згинаючи руки в ліктях, підтягуємо корпус вгору.

Підтягування рогатки. Варіація вправи описаного вище з ускладненням, розведення Y.

Випади. Внаслідок зміцнення великих сідничних м’язів ми опрацьовуємо кульшові суглоби. Спиною до петель одна нога закріплена в петлі. Згинайте передню ногу, одночасно відводячи задню. Після того як ви зробили рух, повертайте ногу у вихідне положення роблячи видих. Рухи необхідно робити плавно, без різких рухів, щоб уникнути травм.

Варіацій вправ досить багато. У післяопераційному періоді використовуються більш легкі вправи у виконанні під контролем реабілітолога. Якщо у Вас захворювання суглобів, наслідки травм зв’язок або необхідна післяопераційна реабілітація за допомогою trx петель, рекомендуємо звернутися до реабілітолога до спеціалізованого центру кінезітерапії. Для складання правильного реабілітаційного комплексу вправ, контролю спеціалістом під час виконання вправ, щоб уникнути травм.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні