Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЧи вчасно виплачуватимуть пенсії у 2024 році

Чи вчасно виплачуватимуть пенсії у 2024 році

Этот материал также доступен на русском языке
Усіх, хто отримує державні виплати, хвилює питання, чи можлива ситуація, коли доведеться скорочувати соціальні витрати та перелік пільгових груп населення.

Чи вистачить уряду грошей на пенсії українським пенсіонерам?

Нещодавно міністр економіки Юлія Свириденко в інтерв’ю одному з британських видань розповіла, що Україна може бути змушена відкласти виплату зарплат держслужбовцям і пенсій мільйонам громадян, якщо ЄС та США не нададуть обіцяної фінансової допомоги на початку року.

Своєю чергою міністр соцполітики Оксана Жолнович припустила, що за відсутності міжнародної фінансової допомоги індексація пенсій у 2024 році може не відбутися. Жолнович запевнила, що проблем з фінансуванням поточних пенсій немає, а грошей на індексацію можуть не знайти.

Такі заяви, звісно, налякали пенсіонерів. «Загасити пожежу» після заяв своїх підлеглих поспішив прем’єр-міністр Денис Шмигаль:

«Ми чітко розуміємо, які у нас є інструменти і варіанти. І головне, пенсії платитимуть вчасно. Індексація відбудеться у березні 2024 року, як це передбачає закон. Зарплати вчителів та лікарів також виплачуватимуться вчасно».

Прем’єр зазначив, що Україна має домовленості з одинадцятьма державами про багаторічні програми фінансування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні