Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому взимку корисно їсти холодець

Чому взимку корисно їсти холодець

Этот материал также доступен на русском языке
У холодну пору захисні сили організму значно знижуються, і тому потрібні посилене харчування та енергія.

Для цього чудово підійде холодець.

  • Він зміцнює імунітет завдяки вітамінам A і C, що входять до його складу, цинку і амінокислотам.
  • Крім того, ця страва корисна для людей з низьким гемоглобіном та схильністю до анемії. У цьому випадку його краще готувати зі свинини або яловичини, які містять більше заліза.
  • Що стосується вітаміну А, якого багато в холодці, він важливий для підтримки зору.
  • Крім того, у холодці у великій кількості присутні вітаміни групи В, а також мікроелементи – кобальт, калій, магній, натрій, фосфор.
  • Страва також корисна при захворюваннях суглобів та опорно-рухового апарату завдяки великому вмісту колагену.

Однак потрібно знати, що холодець корисний не всім. Його не можна їсти тим, хто страждає на захворювання шлунка, печінки та подагру. Крім того, холодець може нашкодити тим, хто хворий на панкреатит, а також страждає на сечокам’яну хворобу, оскільки провокує каменеутворення.

Якщо немає протипоказань, холодець краще їсти з гострими соусами, наприклад, з хріном та гірчицею, щоб покращити його перетравлення.

Нагадаємо, нещодавно ми пропонували вам 6 рецептів приготування холодця.

Нове на сайті