П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк зробити свято незабутнім: приготуйте обрядові макові булочки

Як зробити свято незабутнім: приготуйте обрядові макові булочки

Этот материал также доступен на русском языке
Окрасою святкового столу безсумнівно є традиційна домашня обрядова випічка. І саме час спекти макові булочки, надавши їм різноманітну форму.

Макові булочки на Різдво

Інгредієнти

Молоко – 250 мл, макова начинка – 500 г, дріжджі сухі – 2 чайні ложки, цукор – 4 чайні ложки, борошно – 550 г, яйця – 2 шт., вершкове масло – 40 г, олія – 2 столові ложки, жовток – 1 шт., молоко (для змащування) – 2 столові ложки, сіль – щіпка.

Нагадаємо, ми розповідали, як приготувати макову начинку.

Приготування

  • Для опари змішати тепле молоко, дріжджі та одну чайну ложку цукру, перемішати і залишити на 15 хвилин.
  • В окрему посудину вбити яйця, додати сіль, цукор, розтоплене вершкове масло і олію і перемішати.
  • Додати в суміш опару, знову перемішати і, поступово всипаючи просіяне борошно, замісити м’яке тісто.
  • Тісто накрити харчовою плівкою і залишити на 50-60 хвилин у теплому місці.
  • Поверхню присипати борошном, тісто розділити на частини, кожну розкачати у квадрат товщиною 0,5-0,7 см.
  • Макову начинку поділити на дві порції, змастити нею квадрати тіста, згорнути у рулет і нарізати на шматочки (має вийти 18 булочок).
  • Отримані булочки помістити на пергамент, змастити сумішшю жовтка і молока і випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.

Готові булочки присипати цукровою пудрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні