П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНашвидкуруч - на святковий стіл: курка, фарширована булгуром, підкорить божественним ароматом

Нашвидкуруч – на святковий стіл: курка, фарширована булгуром, підкорить божественним ароматом

Этот материал также доступен на русском языке
Святкове застілля має бути смачним, ситним, красивим та апетитним. При цьому хочеться витрачати менше часу на його підготовку. І якщо ви не встигли заздалегідь підготуватися, то наш рецепт вам допоможе впоратися із завданням та порадувати рідних.

Курка, фарширована булгуром

Інгредієнти:

курка – 1 шт., булгур – 2 склянки, апельсин – 2 шт., оливки – 6-7 шт., масло вершкове – 130 г, цедра лимона та апельсина, родзинки, гірчиця, мускатний горіх, італійські трави та сіль за смаком.

Як готувати:

  • Булгур відварити: на дві склянки крупи – одна склянка води.
  • М’яке вершкове масло (100 г) змішати з сіллю, цедрою апельсина та лимона.

  • Все перемішати і акуратно помістити під шкіру курки – у філейній частині та з боків.

  • У булгур додати масло (30 г) і змішати з оливками, родзинками та часточками апельсина.

  • Начинку посолити, додати приправи і нафарширувати курку.

  • Зверху курку змастити гірчицею, приправами і посипати лимонною цедрою.

  • Запікати одну годину при температурі 180 градусів (перші 40 хвилин накрити фольгою).

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні