Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому при діабеті корисно пити чорний чай - висновки вчених

Чому при діабеті корисно пити чорний чай – висновки вчених

Этот материал также доступен на русском языке
Європейська асоціація з вивчення діабету, лікарі з Університету Аделаїди в Австралії та Південно-Східного університету в Китаї зробили важливе відкриття, яке може допомогти тим, хто страждає на цукровий діабет.

Вони виявили, що звичайний чай здатний знижувати рівень глюкози у крові.

Що показав аналіз смакових звичок

Дослідники проаналізували смакові звички 1923 жителів однієї з провінцій Китаю. До добровольців входили 562 чоловіки і 1361 жінка віком від 20 до 90 років. З усіх учасників експерименту 436 осіб страждали на цукровий діабет, а у 352 осіб діагностували стан, що передує захворюванню.

Часто пили звичайний чай

Частина учасників дослідження часто пили звичайний чай, причому вибирали різні види і сорти. Вчені простежили зв’язок між частотою вживання чаю, вибором його конкретних видів та сортів і рівнем глюкози в сечі. В результаті виявилося, що у учасників експерименту, хто звик щодня пити чай, поліпшується виведення глюкози з сечею і знижується резистентність* до інсуліну.

Кориснішими виявилися чорні сорти чаю

Особливо корисними виявилися чорні сорти чаю. У людей, які хотіли пити саме його, ймовірність появи стану переддіабету знижувалася на 53 відсотки, а ризик виникнення цукрового діабету – на 47 відсотків.

Нагадаємо, що чорний чай – ферментований чай, який після заварювання виглядає практично як чорна рідина. При діабеті або переддіабеті пити його треба обов’язково без цукру або цукрозамінників.

* Інсулінорезистентність – це стан, при якому тканини організму втрачають чутливість до гормону інсуліну.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні