Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаРізнеЗустрічаємо рік Зеленого Дерев'яного Дракона: як привернути удачу і благополуччя

Зустрічаємо рік Зеленого Дерев’яного Дракона: як привернути удачу і благополуччя

Этот материал также доступен на русском языке
Згідно зі східним календарем, символом 2024 року є Зелений Дерев'яний Дракон. Ця міфічна тварина – найсильніший знак у Східній астрології.

Вважається, що Дракон уособлює силу, енергію, міць і багатство. Якщо правильно зустріти символ нового року, він принесе у родину успіх, щастя і благополуччя.

Що таїть у собі символ року?

У китайській міфології небезпечний і вогнедишний Дракон – добра і миролюбна істота. Він символізує гнучкість, успіх, позитивні зміни, зростання і розвиток. Східні мудреці вважають, що Зелений Дерев’яний Дракон несе надію на припинення воєн і конфліктів на всій планеті. Адже символ нового року люблячий і турботливий батько, який цінує час, проведений у родинному колі.

Головні атрибути Зеленого Дерев’яного Дракона – зелений колір і дерево. Разом вони символізують розквіт, початок нового життя і довголіття. Також принесуть успіх, щастя і благополуччя супутні Дракону кольори – жовтий, золотий, срібний, червоний та фіолетовий.

Як прикрасити оселю?

Східний календар радить зустрічати рік Зеленого Дерев’яного Дракона вдома у колі сім’ї або близьких друзів. Що більше буде рідних за святковим столом – то краще. Дракону подобається, коли урочистість проводять радісно і весело.

Щоб 2024 рік був успішним, у новорічну ніч будинок бажано прикрасити предметами, які задобрять символ року. Наприклад, це можуть бути дерев’яна або порцелянова статуетка, м’які іграшки у вигляді дракона, також можна придбати серветки або скатертину з його зображенням. У ролі дерева можна використовувати будь-яку кімнатну рослину або гілки ялинки на святковому столі. Оцінить символ наступного року і яскраві гірлянди, мішуру, свічки.

Що вдягнути?

Для символу нового року важливим є домашній комфорт і затишок. Тому зустрічати Дракона потрібно не просто у святковому, а у зручному одязі. Дракон схвалить вбрання з натуральних легких тканин, наприклад, бавовни, шифону, атласу, шовку.

Жінки можуть вдягнути сукні з асиметричним кроєм, блузи з пишними рукавами або брючний костюм. Доповнити образ прикрасами з натурального каміння або аксесуарами з блискучими елементами.

А ось для чоловіків ідеальний варіант – костюм сірого, бежевого або темно-синього кольору або світлі штани у поєднанні з сорочкою, червоною краваткою або хусткою в кишені піджака.

Якою стравою почастувати гостей?

Астрологи кажуть, що покровитель 2024 року дуже вибагливий, тому потрібно знати, які страви подати на святковий стіл.

Дракон любить лише свіжі й натуральні продукти – консерви, копченості й напівфабрикати він точно не оцінить. Йому сподобаються салати з буряком, морквою, солодким перцем, кукурудзою і великою кількістю зелені. Також вогнедишна тварина – шанувальник східних спецій та прянощів, печені зі свинини або телятини, запеченої качки або індички.

На новорічному бенкеті обов’язково мають бути апельсини і мандарини, адже вони символізують багатство і достаток. Ласуна Дракона порадують домашні пряники, пиріг або торт.

На святковий стіл можна подати і звичайну курку, але тільки якщо вона приготовлена за якимось особливим рецептом.

Оскільки Дракон родом із тих місць, де люблять рис, то і без страви з цього продукту важко уявити свято.

Подякує господарям застілля Дракон і за будь-які рибні страви.

Нове на сайті