Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачВибираємо телевізор: на що звернути увагу?

Вибираємо телевізор: на що звернути увагу?

Этот материал также доступен на русском языке
Щороку на ринку з'являються нові моделі телевізорів, оснащені додатковими опціями і з масою нових можливостей. Саме тому вибрати телевізор часом дуже непросто. З чого найкраще розпочати пошук нової моделі?

Якого розміру має бути телевізор?

Перше, що потрібно зробити, — визначитися з діагоналлю екрана. Для невеликих кімнат підійдуть телевізори з діагоналлю від 22 до 32 дюймів. Такий екран – ідеальне рішення для кухні або невеликої їдальні. Для спальні найкращий розмір від 32 до 43 дюймів. А ось для вітальні рекомендується вибрати більший телевізор. Для цієї кімнати підійдуть моделі розміром екрана від 43 до 65 дюймів.

Але не варто забувати, що перегляд телевізора має бути максимально комфортним для вашого зору. Тому не потрібно купувати великий телевізор, якщо у вас є дуже маленька кімната. Потрібно враховувати що чим більше діагональ екрана, тим далі телевізор повинен бути розташований від очей і навпаки. Центр екрана повинен знаходитись на рівні очей. Не можна постійно тримати очі вгору або вниз.

Що таке матриця і чому це важливо?

Другий важливий аспект при виборі телевізора — тип матриці. На перший погляд, здається, що з цим параметром важко розібратися, але насправді це не так. Особливо, якщо під рукою є вся інформація з найголовніших характеристик телевізорів, а подивитися її можна за посиланням: https://y.ua/articles/76/ .

Найбільшу популярність мають телевізори з такими типами матриць:

  • LED-матриця робить картинку контрастною і чудово справляється зі світлопередачею. Але на сьогодні ця розробка вважається застарілою та такими матрицями оснащені бюджетні моделі телевізорів.
  • QLED — новий тип матриці, завдяки якому телевізор видає яскраве і насичене зображення.
  • OLED – тип матриці, що має ширококутний огляд. Завдяки новим розробкам, ця матриця може похвалитися ідеально чорним кольором, високою контрастністю та яскравістю палітри кольорів.

Чи потрібна функція SmartTV?

Телевізори без функції SmartTV практично не мають попиту. Ця опція є майже у всіх нових телевізорах і вартість таких систем набагато нижча, ніж була ще кілька років тому.

Smart-телевізори мають низку переваг у порівнянні зі звичайними моделями. Найголовніша перевага – це можливість підключення до інтернету.

Також SmartTV:

  1. надає можливість дивитися улюблені передачі та фільми без реклами в записі у будь-який зручний час. Також можна поставити фільм чи шоу на паузу та подивитися в інший час;
  2. дозволяє переглядати улюблені канали на YouTube;
  3. пропонує зручне налаштування та інтерфейс. Перше, що потрібно зробити, — підключити телевізор до інтернету, виконати ще кілька простих маніпуляцій — і далі залишається лише насолоджуватися улюбленими фільмами та телешоу.

*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні