П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі дихальні вправи допоможуть позбутися запорів

Які дихальні вправи допоможуть позбутися запорів

Этот материал также доступен на русском языке
З віком знижується моторика кишечника і уповільнюється обмін речовин, що призводить до виникнення запорів. Причиною цього нездужання також можуть бути нестача клітковини в раціоні та ендокринні порушення.

Щоб позбавитися запорів і покращити стан травної системи, потрібно не лише скоригувати раціон і пити більше рідини, а й збільшити фізичну активність.

Хороший ефект для цього має дихальна гімнастика. Вона допомагає тримати у тонусі м’язи живота і стимулює кишкову перистальтику. Вправи можна виконувати у будь-якому положенні.

  1.  Сильно втягніть живіт, а потім повільно відпустіть його, лічачи до десяти. Повторіть 5 разів. Робіть цю вправу протягом дня щонайменше 5 разів.
  2.  Зробіть глибокий вдих, втягуючи живіт, а потім ніби викиньте його вперед і зробіть видих. Повторюйте по десять разів, щойно захочеться до туалету.
  3.  Зробіть вдих, випинаючи живіт, а на видиху його підтягніть. Можна трохи натискати на нього руками. Повторюйте 5 разів.
  4.  Зробіть вдих, підтягуючи живіт і піднімаючи руки за голову, ніби потягуючись. На видиху живіт відпустіть і опустіть руки вздовж тіла. Повторюйте 10 разів.
  5.  У положенні стоячи злегка нагніть вперед і упріться руками в коліна. Потім зробіть глибокий вдих животом, випинаючи його і, плавно видихаючи, підтягніть живіт до хребта, скорочуючи м’язи преса. Не роблячи вдиху, м’язами преса кілька разів штовхніть черевну стінку вперед-назад. Коли більше затримувати дихання не виходить, зробіть вдих. Вправу повторюйте 5 хвилин. Робити її потрібно вранці натще.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні