Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати брекети

Як вибрати брекети

Этот материал также доступен на русском языке
Ще кілька років тому брекет-системи асоціювалися з громіздкими конструкціями, які якорем висіли на зубах і змушували ніяковіти практично всіх пацієнтів. Також таке лікування вимагало великих фінансових і часових витрат.

Однак сьогодні ситуація змінилася. З’явилися непомітні модифікації брекет-систем, які кріпляться з тильного боку зуба, а також прозорі матеріали. При цьому ціна на сапфірові брекети в Скайклінік, де ви можете замовити їх установку, перебуває на доступному рівні. При цьому важливо грамотно підійти до вибору брекетів, щоб лікування виявилося максимально ефективним.

Основні критерії вибору брекетів

Брекет-системи розрізняються за кількома параметрами, проте основними залишаються спосіб кріплення до зубів і матеріал замків. За першим критерієм вони поділяються на більш звичні вестибулярні, які кріпляться на зовнішню поверхню зубів, і лінгвальні (встановлюються з внутрішньої сторони). Що стосується матеріалів, то за такою ознакою вони діляться на сапфірові, металеві та керамічні. Саме час перейти до критеріїв вибору:

  • ціна – металеві замки найдешевші, кераміка і сапфіри перебувають на середньому рівні, тоді як лінгвальна конструкція найдорожча;
  • курс лікування – вестибулярні модифікації знадобиться носити від року до півтора, тоді як лінгвальні брекет-системи встановлюються на 2-3 роки;
  • естетичність – метал перебуває на найнижчому рівні, далі йдуть сапфірові та керамічні брекети, а найестетичнішими вважаються лінгвальні системи;
  • догляд – він практично не відрізняється в плані застосовуваних засобів (іригатор, ортодонтична зубна щітка, йоржик), однак у разі встановлення “тильних” брекетів процес буде значно складнішим.

Також варто відзначити рівень дискомфорту в процесі виправлення прикусу. У металевих брекетів він спостерігається тільки в перші дні і супроводжується незначним болем, у разі встановлення лінгвальних систем біль і дискомфорт не минають місяцями. Оптимальним варіантом у цьому плані будуть сапфірові та керамічні моделі.

Яким брекетам надається перевага?

Під час вибору відповідної брекет-системи також варто врахувати її міцність. У цьому плані на першому місці стоїть метал, після чого йдуть замки зі штучного сапфіра. Якщо ж зіставити всі вищевказані критерії, то оптимальним вибором виявляться саме сапфірові брекети. При цьому остаточне рішення варто ухвалювати тільки після консультації з ортодонтом, записатися на яку ви зможете на сайті стоматологічної клініки SkyClinic.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні