Кульки з оселедцем
Інгредієнти
Твердий сир – 250 грамів, морква – 2 штуки, буряк – 2 штуки, курячі яйця – 5 штук, філе оселедця – 1 штука, часник – 2-3 зубчики, волоські горіхи – жменя, майонез – за смаком.
Приготування
- Відварити яйця круто і остудити.
- Буряк та моркву відварити до м’якості, очистити і натерти на середній тертці.
- Твердий сир також натерти на середній тертці.
- Охолоджені яйця очистити і розділити на білки та жовтки. Яєчні білки натерти на середній тертці, а жовтки розім’яти виделкою.
- Волоські горіхи дрібно порубати, часник пропустити через прес.
- До буряків додати 50 грамів тертого сиру, половину подрібненого часнику, дві третини подрібнених жовтків і одну столову ложку майонезу. Усі інгредієнти перемішати.
- До тертої моркви додати 50 грамів тертого сиру, подрібнені волоські горіхи і яєчні білки, майонез і решту часнику і перемішати.
- Філе оселедця нарізати на невеликі шматочки.
- Столовою ложкою трохи набрати бурякової та морквяної маси і сформувати з кожної коржик. У центр додати по шматочку оселедця і сформувати кульку, закриваючи начинку.
- Половину морквяних колобків обваляти в решті жовтка, а бурякових – у тертому сирі.
Викласти закуску на блюдо і посипати рубаним кропом.
Приготуйте також: