Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНевралгія трійчастого нерва відступить: як полегшити собі життя із цим захворюванням

Невралгія трійчастого нерва відступить: як полегшити собі життя із цим захворюванням

Этот материал также доступен на русском языке
«З настанням холодів починає нагадувати про себе запалений трійчастий нерв. Медики кажуть, що з цим захворюванням треба навчитися жити, бо повністю вилікуватися від нього не вдається.

Ось що знайшов в інтернеті про цю болячку.

Трійчастий нерв – це пара розгалужених нервів, що проходять по обидва боки обличчя. Три гілочки цього нерва відповідають за чутливість на обличчі.

  • Верхнє відгалуження – за лоб, брову, верхню повіку, око.
  • Середнє – за нижню повіку, ніс, щоку, верхню щелепу.
  • Нижнє – за нижню щелепу і деякі жувальні м’язи.

Під час запалення трійчастого нерва з’являються біль, нервове посмикування, атрофія м’язів обличчя, збліднення або почервоніння шкіри.

Перше, що необхідно швидко зробити, – це зняти жахливий біль. З цим добре справляється, принаймні мені допомагає, сік чорної редьки. Вичавіть трохи соку, змочіть у ньому ватку і втирайте в місця болю і по ходу трійчастого нерва. До речі, такий спосіб допомагає при ішіасі і навіть при міжреберній невралгії.

Такий же ефект має і ялицева олія, але вона ще й лікує запалення трійчастого лицевого нерва. Змочіть ватку в олії і так само, як і у випадку з соком редьки, втирайте по ходу нерва, але не дуже інтенсивно, бо можна зазнати опіку. Таку процедуру рекомендується робити до 6 разів на день протягом 3 днів.

Непогано знімають біль мішечки з нагрітою на сковороді сіллю або зварене круто яйце, які прикладають до найболючіших місць.

Павло Панчук, Київ»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні