Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаСпоживач Запаси на зиму: секрети зберігання свіжих овочів для тих, хто не має...

 Запаси на зиму: секрети зберігання свіжих овочів для тих, хто не має льоху

Этот материал также доступен на русском языке
Як правильно зберігати овочі, щоб вони не втрачали свої корисні властивості і мали гарний зовнішній вигляд? Наші поради тим, в кого немає льоху.

Квашена капуста: секрети заготовки популярного овоча на зиму.

Картопля: овоч-одинак

Картопля не любить, щоб біля неї лежали інші овочі. Виключення становить буряк. Він добре вбирає вологу і не дає бульбі швидко псуватися. А от інші овочі зберігайте краще окремо від картоплі.

Якщо зберігати картоплю на балконі, важливо, щоб він був утеплений.

З мішка-сітки треба перекласти картоплю в дерев’яні ящики або плетені кошики, утеплені пінопластом або ковдрою, і поставити їх в шафу або на закриті полички.

Важливо, щоб на картоплю не потрапляли сонячні промені, бо вона позеленіє. Її вже не можна буде вживати в їжу, бо міститиме небезпечну для організму отруту – соланін.

Який борщ без буряку

Буряк слід скласти в поліетиленові мішки і помістити їх на балкон, але він обов’язково має бути заскленим. Замість мішків можна використовувати дерев’яні ящики.

Якщо у вас немає закритого балкона, то зберігати буряк взимку можна і в холодильнику, в поліетиленових пакетах або контейнерах, загорнувши кожен коренеплід в папір або фольгу. Таким чином вони зберігають свіжість протягом 1-1,5 місяця.

Емальовані посудини для моркви

Плоди моркви укладаються вертикально в емальовані посудини, накриваються зверху вологою серветкою і закриваються кришками.

Також моркву можна зберігати в лушпинні цибулі. Треба розкласти в ящики шарами моркву та лушпиння до повного наповнення тари.

Подбайте про цибулю

Цибуля добре зберігається на балконі в спеціальних сітках, картонних коробках з отворами для вентиляції, дерев’яних ящиках і в мішках з мішковини. При низьких температурах укутайте цибулю в ковдру, можна у декілька шарів.

Якщо у вас небагато цибулі й ви знаєте, що використаєте її за місяць, зберігайте в картонному ящику з вентиляцією на нижній поличці кухні, але якомога далі від плити.

Світлана Комісаренко 

Нове на сайті